Vlnr.: Adrian Snoodijk, Walther van Heeswijk en Horst Rickels.
Vlnr.: Adrian Snoodijk, Walther van Heeswijk en Horst Rickels.

Zeemansliederen in Café De Stam Gerwen

zondag 7 april 2024 14:30 tot 17:30

Zeemansliederen, met vaart en passie gezongen, klinken zondagmiddag 7 april in Café De Stam in Gerwen.

Het zijn traditionele werkliederen (shanty’s) die aan boord van oude zeilschepen werden gezongen. En ook melancholische liederen die meer vertellen over het harde leven aan boord van de oude zeezeilschepen. Bezoekers kunnen tijdens de middag vanaf 14.30 uur het shantyzingen beluisteren en beleven. 

Trés Hombres Shanty Crew
De organisatie van dit shantyzingen is bij Trés Hombres Shanty Crew uit Nuenen in ervaren handen. Want de drie mannen van deze groep zingen al ruim vijfentwintig jaar internationale zeemansliederen. Voor een gastoptreden zijn Chanting Lads uit Heusden en Altena uitgenodigd en deze groep bestaat uit vijf ‘zeematen’. Horst Rickels, Adrian Snoodijk en Walther van Heeswijk vormen Trés Hombres Shanty Crew. Deze drie ‘zeematen’ zingen authentieke shanty’s en ook eigen composities en bespelen daarbij instrumenten zoals accordeon en gitaar. De groep is ambassadeur van het professioneel varend zeilschip Trés Hombres, waarmee de zeilende handelsvaart nieuw leven wordt ingeblazen.

Zondag 7 april van 14.30 tot 17.30 uur: shantyzingen in Café De Stam, Gerwenseweg 38 in Gerwen. Toegang € 7,50 (inclusief 1 koffie/thee). Belangstellenden dienen zich aan te melden via treshombres.shanty@gmail.com of tel. 06-53420498.