Gezin van Adrianus Josephus van Hoof in 1935.
Gezin van Adrianus Josephus van Hoof in 1935.

Stamboomcafé RHCe: kom alles te weten over jouw familiegeschiedenis

vrijdag 5 april 2024 13:30 tot 15:30

Wil jij meer te weten komen over jouw familiegeschiedenis? Kom dan op vrijdagmiddag 5 april naar de inloop van 13.30 tot 15.30 uur in het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven (RHCe) met al je vragen over jouw stamboom, afkomst en familiegegevens. 

Deskundigen van de Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Kempen- en Peelland (NGV) en medewerkers van het RHCe staan klaar om je te helpen bij de eerste stappen in jouw ontdekkingsreis naar jouw familiehistorie.

De weg wijzen
Ervaren stamboomonderzoekers laten je zien hoe en waar je handig kunt zoeken op internet, hoe je familieleden kunt opsporen en hoe je meer kunt ontdekken over jouw familiegeschiedenis. Ze wijzen je ook de weg naar notariële aktes en het kadaster. Daarnaast laten ze zien hoe je gegevens kunt invoeren in een computerprogramma, zowel voor Windows als voor Mac.

Napoleon
Als je nog moet beginnen met je onderzoek, neem dan in ieder geval de gegevens van jouw ouders en grootouders mee, samen met eventuele trouwboekjes en bidprentjes. Met een beetje geluk ga je naar huis met de namen van jouw voorouders uit de tijd van Napoleon.

Deelname is gratis en de inloop is vrij toegankelijk voor iedereen. Locatie: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven, Raiffeisenstraat 18 Eindhoven.