Afbeelding

Nieuws vanuit IVN Nuenen

maandag 29 april 2024 19:00

IVN op Oranjemarkt Koningsdag
Op Koningsdag staat IVN Nuenen met een informatiekraam voor Het Klooster. Er zijn onder andere boekjes te koop over de natuur in Nuenen. We kunnen je alles vertellen over onze inmiddels 50-jarige vereniging: wat we doen, voor wie en met wie. Ben je benieuwd wat het lidmaatschap je te bieden heeft? Kom dan zeker even langs bij onze kraam. In de Kloosterhof, de tuin achter Het Klooster die door IVN-vrijwilligers wordt onderhouden, kun je kijken naar wat er in de sloot leeft en in het insectenhotel. 

Het beeld van de lente op jouw foto: natuurfotografie met je mobiel
De lente is begonnen. De natuur is ontwaakt uit de winterslaap. Een van de jubileumactiviteiten die de fotowerkgroep van IVN Nuenen organiseert dit jaar, is deze workshop natuurfotografie met je mobiel voor jeugd van 8 tot 14 jaar. Op dinsdag 30 april ontvangen we je graag om 10.00 uur op Dorpsboerderij Weverkeshof. Daar kun je met jouw mobieltje twee uur lang natuurfoto’s maken die jouw lentegevoel weergeven. Denk bijvoorbeeld aan dartelende dieren, opgroeiende groentes, prachtige bloemen, rondvliegende vlinders of insecten, een compositie of natuurlijk gewoon iets wat voor jou hoort bij de lente. Natuurfotografie leren is iets anders dan selfies maken. Je leert hoe jij het onderwerp wat jij belangrijk vindt goed op de foto zet en scherp stelt. Wij lopen in groepjes onder begeleiding van een fotograaf van de fotowerkgroep rond. Bij aankomst en vertrek meld jij je aan of af. Hoe gaat het verder? Stuur jouw drie mooiste lentefoto’s voor 12 mei naar fwgnuenen@gmail.com en wij zorgen ervoor dat de mooiste foto’s te zien zijn.

IVN maandagavond vogelwandeling Collse Zegge
Ieder voorjaar wandelen gidsen van de vogelwerkgroep van IVN Nuenen een aantal maandagavonden met geïnteresseerden door vogelgebieden in de omgeving van Nuenen. Je bent van harte welkom om samen met de gidsen te ontdekken welke vogels aanwezig zijn in onze naaste omgeving. Iedere wandeling biedt kans om bijzondere soorten te spotten. Maandagavond 29 april bezoeken we de Collse Zegge. Dit gebied heeft een afwisselend karakter met bos, water en weiden. Interessante vogels die je hier kan treffen zijn onder andere de kleine karekiet, tuinfluiter, grote gele kwikstaart en buizerd. Ook de blauwborst en nachtegaal worden af en toe in het gebied gehoord en gezien. Om 19.00 uur vertrekken we met de fiets vanaf Het Klooster naar het startpunt bij de Collse Watermolen. Het gebied kan in het voorjaar erg nat zijn. Draag daarom waterdichte schoenen of laarzen. Controleer bij thuiskomst altijd goed of je geen tekenbeet hebt opgelopen. Tip: neem een verrekijker mee.