Zing mee bij de Liederentafel

donderdag 25 april 2024 20:00

Zorg dat je er bij bent, bij de Liederentafel van donderdag 25 april in café Schafrath, 20.00 uur.

Zingen maakt gelukkig en activeert ons brein. Prof dr. Eric Scherder, hoogleraar neuropsychologie geeft aan: ‘Samen zingen activeert ons brein, heeft verbindende kracht en maakt gelukkig.’ Tijdens het zingen maakt ons lichaam diverse stoffen aan zoals endorfine en oxytocine waardoor we ons vrolijker, energieker en gelukkiger voelen. Zingen verhoogt de concentratie en houdt je scherp.

Eigen liedbundel
Helemaal bijzonder wordt het als we samen zingen. Wil je dit zelf ook ervaren? Kom dan meezingen bij onze maandelijkse Liederentafel. Samen met andere dames en heren zing je bekende liedjes die op het programma staan: zeemansliederen, smartlappen, en golden classics. De teksten staan in een eigen liedbundel die voor 1 euro per avond verkrijgbaar is. De muzikale begeleiding is in handen van een accordeonist samen met een voorzanger. 

Het programma voor de pauze bestaat uit het zingen van vooraf vastgestelde liedjes. Na de pauze kun je zelf op een bierviltje een verzoek indienen voor je favoriete liedje uit de bundel. Na de pauze wordt een selectie van de meest gekozen liedjes gezongen.