Afbeelding

Nuenen Zingt met Midòre

zondag 21 april 2024 14:30 tot 17:00

13 oktober 2003 was een speciale datum voor Zanggroep Midòre, de oprichtingsdatum van dit a capellakoor. Midòre is dus al meer dan 20 jaar een begrip in Nuenen.

Dit a capellakoor heeft nu rond de 25 enthousiaste leden in verschillende leeftijden. Mieke van Vught is sinds 2018 dirigent en de eerste 15 jaar was dat Frans Lammerts. Beide dirigenten maakten bijna alle composities zelf en nieuwe liedjes worden gekozen door een speciale commissie van het koor. 

In balans
Alles moet in balans zijn als je a capella zingt. Elk foutje kun je horen want er is geen begeleiding. De stemmen zelf zijn namelijk de begeleiding. De teksten worden zoveel mogelijk uit het hoofd geleerd. Het genre dat Midòre zingt ligt vooral op het populaire vlak met veel variatie en klankkleur.

Ervaring
Midòre heeft al heel wat ervaring opgedaan met het a capella zingen, maar ook als begeleiding van artiesten die graag een zanggroep als begeleiding hadden. Zoals Gerard van Maasakkers, van wie ze op 21 april ook het liedje ‘Nuenen’ zingen, en Ernest Beuving, maar ook bij het Gerwens Muziekkorps heeft Midòre al menig nootje mogen zingen.

Jubileumconcert
Zondag 21 april verzorgt Midòre een jubileumconcert samen met een tweetal andere koren, te weten ‘Good Vibes’, onder leiding van Marianne Olivier en Jongerenkoor Jocanto, onder leiding van Maud Broeksteeg. Daarnaast treedt Vivian van de Wildenberg op als gastzangeres. Jeffrey Seelen zal de middag presenteren. Misschien kent u zijn naam nog van de Proms van afgelopen jaar, waar hij ook een goede inbreng had.

Tickets
Het concert vindt plaats in de theaterzaal in Het Klooster. De inloop is rond 14.00 uur en het concert begint om 14.30 uur. Het zal tot ongeveer 17.00 uur duren. Tickets à € 10,- zijn te bestellen via www.Midore.nl.

En mocht u nog een gezellig koor zoeken om te zingen, dan bent u welkom om te komen luisteren tijdens de repetitie op de maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in zaal Scarabee naast de Hongerman.