Afbeelding

Filmavond Willy DeVille

zaterdag 20 april 2024 20:00

Zaterdag 20 april is het in Café De Stam D-day voor Willy DeVille fans. Om 20.00 uur wordt eenmalig de meeslepende documentaire ‘Heaven Stood Still: the incarnations of Willy DeVille’ vertoond.

Deze documentaire portretteert het leven en de muziek van Willy DeVille: een unieke artiest die zowel bij leven als postuum veel te weinig erkenning heeft gekregen voor zijn unieke positie binnen de Amerikaanse muziek. Willy mixte moeiteloos rock ‘n roll met Latin, New Orleans R&B, tejano, salsa en mariachi. Deze unieke mix, in combinatie met zijn opvallende verschijning, maakte hem tot een van de meest originele artiesten van de jaren ‘70, ‘80 en ‘90.

Miljoen platen
In zijn 35-jarige carrière verkocht hij een miljoen platen en met de single Spanish Stroll (1977) had hij ook een grote hit in Nederland. Hij stond op alle grote podia in Europa en werd genomineerd voor een Academy Award voor de titelsong van de film ‘Princess Bride’, maar in zijn geboorteland Amerika zou de als William Borsey geboren Willy DeVille nooit doorbreken.

Bewonderaars
In de documentaire wordt duidelijk dat Willy ook onder collega-muzikanten veel bewonderaars had. Onder andere Ben E. King, Mark Knopfler (Dire Straits) en Chris Frantz (Talking Heads) steken hun waardering voor Willy niet onder stoelen of banken, maar de meeslepende concertfragmenten laten pas goed zien dat Willy een groot artiest was die zichzelf onsterfelijk heeft gemaakt met zijn tijdloze muzikale erfenis.

Na afloop van de film brengt het Belgische trio The Jemb een muzikaal eerbetoon aan Willy DeVille. Laat je onderdompelen in de wereld en muziek van Willy DeVille en reserveer je plaats(en) voor € 12,- p.p. Bel of app Bas op 06-53965925.