Concert Project23 met o.a. werken van Fauré en Haydn. Er zijn nog kaarten beschikbaar!

zaterdag 20 april 2024 19:30

Op zaterdagavond 20 april dirigeert Amin Amel Ebrahimi een klassiek concert in de H. Clemenskerk te Nuenen. Naast The Storm (Der Sturm) van Joseph Haydn zal het Requiem van Gabriel Fauré uitgevoerd worden. Het is dit jaar 100 jaar geleden dat Fauré overleed, wat is er dan mooier en logischer om zijn prachtige Requiem uit te voeren. Tevens zullen twee eigen composities van Abrahimi ten gehore worden gebracht.
In mei 2023 repeteerde Amin al eens een hele dag met zo’n 50 projectzangers het Requiem van Fauré. Aan het eind van die repetitiedag werd er een klein concertje gehouden voor ‘eigen’ publiek.

Ebrahimi is sinds 2021 de bevlogen dirigent van het parochiekoor van de H. Clemenskerk. Niet veel later werd Amin ook dirigent van Vocaal Ensemble Marcando. Hij werd geboren in Iran (‘97) en begon zijn muziekstudie aan het conservatorium Tilburg in 2018. In 2022 slaagde hij met glans voor directie én compositie.

Op zaterdagavond 20 april, aanvang 19.30, uur worden alle werken groots uitgevoerd in de Clemenskerk door het koor van Project23, met begeleiding van het Brabant Chamber Orchestra. Ook zijn er twee solisten. Bij elkaar hoort en ziet u zo’n 90 zangers en musici.

Er zijn nog kaarten verkrijgbaar, bij de Bruna en Primera alhier. Bestellen kan ook tot vrijdag 19 april via: project23brabant@gmail.com.