Afbeelding

Informatiebijeenkomst Ontdek of pleegouderschap bij je past

donderdag 18 april 2024 19:30 tot 21:30

Donderdagavond 18 april organiseert Combinatie Jeugdzorg, de pleegzorgorganisatie in Zuidoost Brabant, een vrijblijvende informatiebijeenkomst over pleegzorg. 

Tijdens deze avond wordt op een heldere en realistische manier uitgelegd wat pleegzorg inhoudt en wat er van pleeggezinnen gevraagd wordt. Een ervaren pleegouder uit de regio vertelt over de eigen ervaring en beantwoordt samen met de aanwezige pleegzorgbegeleider al je vragen. 

Pleegzorg
Wanneer een kind (tijdelijk) niet thuis kan wonen, is opvang in een pleeggezin het eerste alternatief. Want ieder kind heeft recht op opgroeien in een gezin. Als het mogelijk is het liefst binnen het netwerk van het kind. Pleegzorg kent verschillende vormen. Voor de korte en lange termijn. Een dag of weekend in de maand, een vakantie of een plek waar een kind mag opgroeien. Welke pleegzorgvorm geschikt is, hangt af van de behoefte van het kind en diens ouders. Welke vorm van pleegzorg bij jou past is afhankelijk van jouw eigen situatie.

Wil je weten of het pleegouderschap bij jou past? Vraag dan een informatiepakket aan of meld je aan voor een van de maandelijkse informatiebijeenkomsten. De eerstvolgende is op donderdag 18 april van 19.30 tot 21.30 uur bij Combinatie Jeugdzorg aan de Nuenenseweg 4 in Eindhoven. Toegang is gratis en vrijblijvend. Aanmelden is gewenst. Zie www.combinatiejeugdzorg.nl/pleegzorg/pleegouder-worden.