Wielrenners in actie in de Grote Ronde van Gerwen. Foto: Cees van Keulen.
Wielrenners in actie in de Grote Ronde van Gerwen. Foto: Cees van Keulen.

Grote Ronde van Gerwen

maandag 1 april 2024 11:00

Tweede paasdag, maandag 1 april, wordt de Grote Ronde van Gerwen verreden. Veel wielrenners komen graag naar het wielerdorp Gerwen om de strijd aan te gaan in deze klassieker onder de criteriums. In de 56ste editie van deze ronde gaan vier categorieën van start en bij de elite-vrouwen en -mannen ook deelnemers uit Noorwegen. 

Het parcours heeft een lengte van 3,5 kilometer met start en finish aan het kerkplein in Gerwen. Het eerste startschot klinkt om 11.00 uur. Dan gaan de nieuwelingen beginnen aan hun wedstrijd over 40 kilometer met aan de start ook Loek Hovers uit Lieshout. 

Vrouwen en mannen
Na de nieuwelingen volgen om 12.15 uur de junioren voor 60 kilometer. Om 14.00 uur gaan de elite/beloften-vrouwen van start voor hun wedstrijd over 65 kilometer. Vier wielrensters uit Noorwegen gaan het opnemen tegen sterke vrouwen uit ons land. 

Elite/beloften-mannen
De elite/beloften-mannen rijden 80 kilometer en starten om 16.00 uur. Van start gaan toprenners die al eens eerder een podiumplaats veroverden in de Grote Ronde van Gerwen. Dat zijn Coen Vermeltfoort, Koos Jeroen Kers, Rico van Damme en Jasper de Laat. Tom Vermeer, de Nederlands Kampioen bij de elite zonder contract, start in Gerwen ook als kanshebber. Zeven Noorse renners gaan in deze categorie van start.

Het is de eerste wedstrijd van het seizoen die meetelt voor het Greeniuz-Belisol Kempenklassement, een regelmatigheidsklassement over negen wedstrijden in de Brabantse Kempen voor elite/beloftenrenners. 

Het rennerskwartier is in Café De Stam aan de Gerwenseweg 38 in Gerwen. Wielersupporters zijn Tweede paasdag welkom in Gerwen, de toegang is gratis.