Terugbeeldzuil De Heikrekel beschadigd

De zogeheten Terugbeeldzuil aan het Eindhovens Kanaal is ernstig beschadigd. Het cortenstalen paneel is vervormd, de plaat is omgebogen.
                  
07-05-2020, 14:58
De Terugbeeldzuil aan het kanaal is een van de 43 zuilen die heemkundekring De Drijehornick heeft geplaatst op locaties in Nuenen, Gerwen en Nederwetten en op ’t Eeneind, waar in het verleden een belangrijk of markant gebouw heeft gestaan. Ook zijn er zuilen die informatie geven over verdwenen buurtschappen. Het is de eerste keer sinds het plaatsen van de Terugbeeldzuilen in 2016, dat er schade is ontstaan. De Heikrekel Terugbeeldzuil nummer 22 geeft informatie over het gebied De Heikrekel. De aanleg van het Eindhovens Kanaal in 1846, de inmiddels afgebroken boerderijen en café De Heikrekel, in eigendom van de Geldropse baron Van Tuyll van Serooskerken, en de grenswijziging tussen Nuenen c.a. en Geldrop in 1991, waarbij het voormalige café op Geldrops grondgebied kwam te liggen. In 1980 werd de oude Heikrekelse brug over het Eindhovens Kanaal afgebroken. De oude, smalle brug maakte plaats voor een geheel nieuwe brug, die een tiental meters westwaarts over het kanaal werd gebouwd. Het project Terugbeeld van heemkundekring De Drijehornick is ontworpen door Peter van Kemenade van 4PR Realisation uit Nuenen en gefinancierd door de Stichting Cultuurfonds Nico en Zingra Nagtegaal-Geerts.

Foto: Het stalen paneel van Terugbeeldzuil De Heikrekel is verbogen en beschadigd. Foto: Roland van Pareren.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


-advertorial- Caravan en Camper Centrum Coppelmans is nog een echt familiebedrijf

VACATURE

Het Copy-Cat museum op afstand, bent u daar ook geweest?

Nee? Dan heeft u iets gemist hoor. In ieder geval drie hele vrolijke dametjes, die dit museum bedacht hadden. De pers was uitgenodigd. Dat vonden wij een hele eer, dus natuurlijk zijn we even langs gegaan. En we zijn niet de enige bezoekers. We zien dat aan alles gedacht is. Bij de entree (op de stoep voor hun huis aan de Vrouwe Cecilialaan) is de ruimte verdeeld in vakken waar je de 1.5 meter afstand kunt bewaren… Museum op afstand…

De nieuwste editie van De Nuenense Krant online

Dit keer ben jij de held

Alle vrijwilligers van de Voedselbank Nuenen en Eindhoven verdienen een heerlijke Perzische maaltijd. ‘Dit keer niet de klanten van de Voedselbank, maar juist de vrijwilligers’, zeggen de Nuenenaren Mohammed Mohseni van restaurant Saffraan in Eindhoven en chef-kok Abu Bakhtari van Chefstable.

Basisschool Het Mooiste Blauw is bijna klaar

In Nuenen-West wordt de laatste hand gelegd aan het prachtige schoolgebouw, waar na de zomervakantie kinderen, ouders en medewerkers ontvangen kunnen worden.