Coronavirus: nieuws en maatregelen

Het laatste nieuws voor Nuenen in verband met het coronavirus leest u hier.
                  
03-04-2020, 11:10

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Koop lokaal, koop in Nuenen

Een goede voedingstoestand in corona-tijdperk

Goede voeding draagt bij aan een goede weerstand en is dus van extra groot belang in deze tijd. Door het coronavirus is de kans op verlies van spierkracht, afname van de eetlust en ondervoeding enorm vergroot.

Initiatief NuenenTV Als het niet rechtsom kan, dan maar linksom

De aangekondigde live tv-uitzendingen bij de LON gaan niet door. Na een, op zich goed ontvangen eerste proefuitzending, is zondagavond laat jl. toch besloten te stoppen. Initiatiefneemster Marian Vissers: 'De bedoeling was om samen met Het Klooster, Cultuur Overdag en de gemeente Nuenen, te komen tot een dagelijks live tv-programma van, voor en met Nuenenaren, om inwoners een hart onder de riem te steken. Uit de evaluatie van de proefuitzending van vrijdag jl. bleek echter dat het niet mogelijk én onverantwoord was om binnen de geldende richtlijnen van de overheid en het RIVM live-tv te maken in de semipermanente studio in de Raadzaal in Het Klooster. Met name de gezondheidsrisico’s voor mensen die tot de verhoogd-risicocategorie behoren, onder wie de technici van de LON, waren niet acceptabel.'

Eerste Nuenense asperges gestoken door Tuinbouwbedrijf De Haas

Het is maart 2020. De straten zijn leeg, veel winkels en alle horeca gesloten, mensen komen bijna niet meer buiten. Iedereen weet wat er aan de hand is. Maar de lente weet het niet… en de zon schijnt, de vogels beginnen aan hun nestjes en de bomen en bloemen lopen uit. Met de uitbarsting van het voorjaar steken ook de asperges hun kopjes weer boven de grond. Vorige week woensdag (25 maart jl.) heeft Arjan de Haas van Tuinbouwbedrijf De Haas aan de Soeterbeek de eerste Nuenense asperges van het jaar gestoken.

De nieuwste editie van De Nuenense Krant online