Eerste Nuenense asperges gestoken door Tuinbouwbedrijf De Haas

Het is maart 2020. De straten zijn leeg, veel winkels en alle horeca gesloten, mensen komen bijna niet meer buiten. Iedereen weet wat er aan de hand is. Maar de lente weet het niet… en de zon schijnt, de vogels beginnen aan hun nestjes en de bomen en bloemen lopen uit. Met de uitbarsting van het voorjaar steken ook de asperges hun kopjes weer boven de grond. Vorige week woensdag (25 maart jl.) heeft Arjan de Haas van Tuinbouwbedrijf De Haas aan de Soeterbeek de eerste Nuenense asperges van het jaar gestoken.
                  
01-04-2020, 15:29
‘Ze zijn heerlijk’, vertelt Arjan de Haas trots over zijn eerste asperges. Wat daarvan de reden is? ‘De asperges vroeg in het seizoen zijn altijd wat malser van smaak. Daarbij komt dat de velden die we nu kunnen steken, jonge velden zijn. De planten die daar staan, zijn pas één of twee jaar oud. Dat zorgt er ook voor dat de asperges malser smaken.’ Lees het artikel deze week in De Nuenense Krant.

Foto: Arjan de Haas op het aspergeveld.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


De nieuwste editie van De Nuenense Krant online

Nieuwe gemeentesecretaris voor Nuenen

Het college van de gemeente Nuenen heeft dinsdag 24 maart jl. unaniem ingestemd met de benoeming van mevrouw Marike Arents als nieuwe gemeentesecretaris. Het college is ervan overtuigd dat zij een hele goede invulling gaat geven aan de functie van zowel secretaris als algemeen directeur.

CORONAHULP: KOM IN ACTIE!

In deze coronacrisis hebben oudere en kwetsbare mensen het zwaar. Maar ook mensen die werken in de zorg, bij de politie en in supermarkten kunnen mogelijk extra hulp gebruiken, zodat hun belangrijke werk door kan gaan.

Corona-hulp in Nuenen

Door de coronacrisis zijn veel kwetsbare mensen alleen thuis komen te zitten en hebben ze behoefte aan contact en praktische hulp. Er is de afgelopen weken een grote hoeveelheid aan hulpinitiatieven ontstaan. Hartverwarmend om te zien.

Corona in Guatemala ‘We hebben maatregelen nodig die de gehele bevolking beschermen’

Guatemala staat er beroerd voor. Ook daar heeft het coronavirus de kop opgestoken. Het grootste deel van de bevolking leefde al tijden in mensonwaardige omstandigheden, maar deze pandemie maakt het allemaal nog zoveel erger.

Wèttegij’t Quiz 2020 verplaatst naar 12 en 26 september

Helaas hebben de ontwikkelingen omtrent het coronavirus ons doen besluiten om de Wèttegij’t Quiz niet in april door te laten gaan. We willen de Wèttegij’t Quiz graag verplaatsen naar zaterdag 12 en zaterdag 26 september. Let op: beide data zijn op een zaterdag.