Dorpswerkplaats bestaat 25 jaar

Deze maand is het 25 jaar geleden dat de 'Dorpswerkplaats', in 2015 omgedoopt tot 'Hobbycentrum de Dorpswerkplaats', werd opgericht.
                  
25-03-2020, 14:55
Door: Frans Lammerts De Dorpswerkplaats werd in 1995 opgezet vanuit Vormingscentrum De Boerderij, voor hen die plotseling zonder werk waren komen te zitten wegens een toenmalige golf aan ontslagen bij DAF en Philips. Twintig jaar later werd de toegankelijkheid tot activiteiten verruimd tot 'iedereen vanaf 18 jaar'. 'Vakmanschap is meesterschap' Onlangs maakte onze fotograaf Theo van Vijfeijken ten behoeve van een serie, genaamd 'Vakmanschap is meesterschap', een rondgang langs verschillende activiteitenclubs in het gebouw. Hij kon zijn karwei niet voltooien: wegens de coronacrisis besloot het bestuur om per 10 maart jl. de activiteiten te staken - Theo's laatste foto's dateren van 9 maart. Het resultaat tot dan toe vindt u op deze pagina: verstilde portretten in zwartwit van handwerkslieden in opperste concentratie. Het Hobbycentrum wil zijn jubileum pas vieren bij het Zomerfeest in juni. Maar voor nu zeggen wij toch alvast: proficiat, Dorpswerkplaats, met deze mooie mijlpaal. Bekijk foto's gemaakt door onze fotograaf Theo van Vijfeijken, deze week in De Nuenense Krant.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Beste lezers en relaties,

Meer dan ooit zijn we nu als gevolg van het coronavirus op elkaar aangewezen. We moeten elkaar ondersteunen waar maar mogelijk is. De Nuenense Krant levert daar ook een bijdrage aan.

De nieuwste editie van De Nuenense Krant online

INFORMATIERUBRIEK 'VAN EN VOOR DE GEMEENTE'

MAATREGELEN CORONAVIRUS Het kabinet heeft diverse maatregelen en aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Voor vragen over het coronavirus kunt u terecht bij het algemene informatienummer 0800-1351. En u kunt terecht op de website www.rijksoverheid.nl/coronavirus. Het kabinet neemt verschillende maatregelen om ondernemers die in de problemen dreigen te komen, te helpen. Meer informatie over de mogelijkheden kunnen ondernemers opvragen bij het adviesteam van de Kamer van Koophandel, telefoon: 0800-2117, website www.kvk.nl/coronaloket. Wat doet de gemeente Nuenen voor ondernemers en ZZP’ers? Kijk hiervoor op onze website www.nuenen.nl.

Gratis mondkapjes voor Medisch Centrum Aan de Berg

Bij de Vereniging van Eigenaren, Parkeergarage ’t Oog van Nuenen, is een ploeg van vrijwilligers actief om onder andere elke week de parkeergarage schoon te vegen.

Gezien in Nuenen tijdens de coronacrisis

Coronacrisis Geen problemen voor Voedselbank Nuenen

In de pers verschenen de afgelopen week alarmerende berichten van Voedselbanken in Nederland die in de problemen kwamen, omdat wegens hamsterwangedrag de toevoer vanuit supermarkten stokte. Een kleine twintig voedselbanken moesten tijdelijk hun deuren sluiten, omdat teveel vrijwilligers wegens ziekte of kwetsbaarheid wegens hoge leeftijd uitvielen of om een veilige uitgifte te kunnen organiseren.