Gratis mondkapjes voor Medisch Centrum Aan de Berg

Bij de Vereniging van Eigenaren, Parkeergarage ’t Oog van Nuenen, is een ploeg van vrijwilligers actief om onder andere elke week de parkeergarage schoon te vegen.
                  
24-03-2020, 15:54
Vorig jaar heeft de Vereniging professionele mondkampjes gekocht, om deze vrijwilligers te beschermen tegen mogelijk aanwezig fijnstof. De Vereniging heeft op dit moment nog voldoende mondkapjes in voorraad. Daarom heeft het bestuur van de Vereniging besloten om 150 mondkapjes te schenken aan het Medisch Centrum Aan de Berg. Het medisch centrum heeft aangegeven bijzonder blij te zijn met deze mondkapjes, met name voor de ingerichte noodpost. Maandag 21 maart jl. heeft het bestuur de mondkapjes overgedragen aan medewerkers van het medisch centrum.

Foto: De mondkapjes worden door bestuurslid Frans van den Bogaert uitgereikt aan medewerkers van het medisch centrum.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Gezien in Nuenen tijdens de coronacrisis

Coronacrisis Geen problemen voor Voedselbank Nuenen

In de pers verschenen de afgelopen week alarmerende berichten van Voedselbanken in Nederland die in de problemen kwamen, omdat wegens hamsterwangedrag de toevoer vanuit supermarkten stokte. Een kleine twintig voedselbanken moesten tijdelijk hun deuren sluiten, omdat teveel vrijwilligers wegens ziekte of kwetsbaarheid wegens hoge leeftijd uitvielen of om een veilige uitgifte te kunnen organiseren.

Coronavirus uitgelegd voor kinderen

Voorkomen is beter dan genezen (= door voorzichtig te zijn, kun je problemen en ongelukken voorkomen).

Creativiteit in crisistijd

Vrijdag 20 maart jl. zijn wij van ons vakantieadres in Portugal door Prima Vera/Transavia gerepatrieerd naar Nederland. Tijdens de een uur durende busreis in Portugal, en de drie uur durende vliegreis naar Schiphol (Eindhoven was niet mogelijk), werden we geconfronteerd met nogal wat hoestende en snotterende medepassagiers. We dachten dat er op de vliegvelden nog wel een controle zou komen, bijvoorbeeld een temperatuurmeting. Niets van dat alles.

Spontaan buitenoptreden Akkers Zangers voor de deur, bewoners achter glas

Donderdagavond besloot het kabinet dat alle verpleeghuizen in Nederland voor bezoekers op slot gingen. Een dramatisch besluit, met grote gevolgen voor bewoners en hun naasten thuis. Zorgcentrum de Akkers had die maatregel al met ingang van maandag ingevoerd, met het oog op de kwetsbare toestand van vele van de 70 bewoners. In den lande ontstonden mooie steuninitiatieven. In Nuenen werd dat een muzikaal optreden, pal voor de ingang van de Akkers.

Dit jaar geen Neuzelmarkt

Er is dit jaar geen Neuzelmarkt op het terrein van scouting Rudyard Kipling. Het is voor ons onvoorstelbaar dat we zo'n prachtig evenement dit jaar niet kunnen houden. Natuurlijk heeft dit ook enorme financiële gevolgen. Een groot deel van de inkomsten van de scouting is afkomstig van de Neuzelmarkt.