Coronacrisis Geen problemen voor Voedselbank Nuenen

In de pers verschenen de afgelopen week alarmerende berichten van Voedselbanken in Nederland die in de problemen kwamen, omdat wegens hamsterwangedrag de toevoer vanuit supermarkten stokte. Een kleine twintig voedselbanken moesten tijdelijk hun deuren sluiten, omdat teveel vrijwilligers wegens ziekte of kwetsbaarheid wegens hoge leeftijd uitvielen of om een veilige uitgifte te kunnen organiseren.
                  
24-03-2020, 15:49
Door: Frans Lammerts Daarnaast werd een sterke groei van het klantenbestand voorzien, omdat vele zzp'ers werkloos zijn geraakt en daardoor onder de armoedegrens zakten. Voedselbanken Nederland vroeg het kabinet al om geld om voedselbonnen te kunnen uitdelen, zodat klanten zelf boodschappen kunnen doen. We vroegen ons af: hoe staan de zaken ervoor bij Voedselbank Nuenen? Ruim voldoende voorraden 'Op dit moment hebben we ruim voldoende voorraden', vertelt ons coördinator Ellen Balemans. 'Sowieso hebben we genoeg houdbare producten voor een heel jaar, dankzij de gulle giften van klanten bij onze jaarlijkse inzameling bij supermarkten. En wat de verse producten betreft, zijn we heel blij met wat we vanuit onder andere horeca en kinderdagverblijven geschonken krijgen: fruit, eieren, melk, groenten, zelfs complete saladeschotels. Ook de toevoer vanuit het Centraal Magazijn in Eindhoven stokt niet.' Eerder vertelde secretaris Ferd Gerichhausen ons dat in het uitgifteproces wijzigingen waren aangebracht. 'We ontvangen de mensen nu gefaseerd. Op de uitdeeldag, woensdag, kunnen mensen normaal binnen een uur naar eigen inzicht komen, nu dus op afspraak. We vermijden zoveel mogelijk contact. De deur staat nu permanent open om handcontact met de klinken te voorkomen. Daarnaast krijgen de klanten vooraf gevulde tassen mee, in plaats van dat ze zelf langs de stellingen gaan om te foerageren.'

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Coronavirus uitgelegd voor kinderen

Voorkomen is beter dan genezen (= door voorzichtig te zijn, kun je problemen en ongelukken voorkomen).

Creativiteit in crisistijd

Vrijdag 20 maart jl. zijn wij van ons vakantieadres in Portugal door Prima Vera/Transavia gerepatrieerd naar Nederland. Tijdens de een uur durende busreis in Portugal, en de drie uur durende vliegreis naar Schiphol (Eindhoven was niet mogelijk), werden we geconfronteerd met nogal wat hoestende en snotterende medepassagiers. We dachten dat er op de vliegvelden nog wel een controle zou komen, bijvoorbeeld een temperatuurmeting. Niets van dat alles.

Spontaan buitenoptreden Akkers Zangers voor de deur, bewoners achter glas

Donderdagavond besloot het kabinet dat alle verpleeghuizen in Nederland voor bezoekers op slot gingen. Een dramatisch besluit, met grote gevolgen voor bewoners en hun naasten thuis. Zorgcentrum de Akkers had die maatregel al met ingang van maandag ingevoerd, met het oog op de kwetsbare toestand van vele van de 70 bewoners. In den lande ontstonden mooie steuninitiatieven. In Nuenen werd dat een muzikaal optreden, pal voor de ingang van de Akkers.

Dit jaar geen Neuzelmarkt

Er is dit jaar geen Neuzelmarkt op het terrein van scouting Rudyard Kipling. Het is voor ons onvoorstelbaar dat we zo'n prachtig evenement dit jaar niet kunnen houden. Natuurlijk heeft dit ook enorme financiële gevolgen. Een groot deel van de inkomsten van de scouting is afkomstig van de Neuzelmarkt.

Nieuws vanuit Cultuur Overdag

Première van Cultuur Avonduur uitgesteld De start van Cultuur Avonduur wordt avontuurlijker dan verwacht. Maar: eens een mooie film, altijd een mooie film. Zodra de omstandigheden het toelaten, wordt een nieuwe datum gepland voor de premièrefilm ‘A Star Is Born’.

Tijdelijk geen wandelmogelijkheden bij WSV Nuenen

U bent van ons gewend dat wij elke maand de nieuwe startplaats van de wandelingen publiceren. Door de bij u inmiddels bekende redenen, zijn groepswandelingen momenteel niet mogelijk. Wij hebben daarom besloten tot nader order alle wandelingen niet door te laten gaan.