Creativiteit in crisistijd

Vrijdag 20 maart jl. zijn wij van ons vakantieadres in Portugal door Prima Vera/Transavia gerepatrieerd naar Nederland. Tijdens de een uur durende busreis in Portugal, en de drie uur durende vliegreis naar Schiphol (Eindhoven was niet mogelijk), werden we geconfronteerd met nogal wat hoestende en snotterende medepassagiers. We dachten dat er op de vliegvelden nog wel een controle zou komen, bijvoorbeeld een temperatuurmeting. Niets van dat alles.
                  
23-03-2020, 21:41
Op basis van deze verschijnselen hebben wij afgesproken met de kinderen en kleinkinderen, dat we 14 dagen in sociaal isolement leven. Wij gaan zo min mogelijk de deur uit, hooguit naar het bos in Stiphout, zolang dat nog mag. De kinderen en kleinkinderen doen desgewenst boodschappen en deponeren ze in de blauwe papiercontainer. Kranten gooien we toch niet weg, want die hebben we misschien nog hard nodig. Zaterdagmiddag zat er in de container toiletpapier, een verse appeltaart, kuipje slagroom en paracetamol. Zie op de foto hoe je creatief kunt worden in crisistijden. Misschien een idee voor andere senioren. Bert Pols- Draviklaan 8 - 567 2BX Nuenen

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Spontaan buitenoptreden Akkers Zangers voor de deur, bewoners achter glas

Donderdagavond besloot het kabinet dat alle verpleeghuizen in Nederland voor bezoekers op slot gingen. Een dramatisch besluit, met grote gevolgen voor bewoners en hun naasten thuis. Zorgcentrum de Akkers had die maatregel al met ingang van maandag ingevoerd, met het oog op de kwetsbare toestand van vele van de 70 bewoners. In den lande ontstonden mooie steuninitiatieven. In Nuenen werd dat een muzikaal optreden, pal voor de ingang van de Akkers.

Dit jaar geen Neuzelmarkt

Er is dit jaar geen Neuzelmarkt op het terrein van scouting Rudyard Kipling. Het is voor ons onvoorstelbaar dat we zo'n prachtig evenement dit jaar niet kunnen houden. Natuurlijk heeft dit ook enorme financiële gevolgen. Een groot deel van de inkomsten van de scouting is afkomstig van de Neuzelmarkt.

Nieuws vanuit Cultuur Overdag

Première van Cultuur Avonduur uitgesteld De start van Cultuur Avonduur wordt avontuurlijker dan verwacht. Maar: eens een mooie film, altijd een mooie film. Zodra de omstandigheden het toelaten, wordt een nieuwe datum gepland voor de premièrefilm ‘A Star Is Born’.

Tijdelijk geen wandelmogelijkheden bij WSV Nuenen

U bent van ons gewend dat wij elke maand de nieuwe startplaats van de wandelingen publiceren. Door de bij u inmiddels bekende redenen, zijn groepswandelingen momenteel niet mogelijk. Wij hebben daarom besloten tot nader order alle wandelingen niet door te laten gaan.

Geen Gerwense wielerronde

De Grote Ronde van Gerwen gaat dit jaar niet door. Wielerliefhebbers kunnen de datum voor de 54e editie van dit wielerevenement al noteren: maandag 5 april, tweede paasdag 2021.

Kerkdiensten in Akkers te volgen via LON

Zoals bekend, kunnen in verband met de coronacrisis ook in Nuenen voorlopig geen kerkdiensten meer bijgewoond worden. Op verzoek van parochie Heilig Kruis gaat de LON voortaan wel rechtstreekse uitzendingen verzorgen van besloten kerkdiensten die in de kapel van de Akkers voor de broeders gehouden worden.