Kerkdiensten in Akkers te volgen via LON

Zoals bekend, kunnen in verband met de coronacrisis ook in Nuenen voorlopig geen kerkdiensten meer bijgewoond worden. Op verzoek van parochie Heilig Kruis gaat de LON voortaan wel rechtstreekse uitzendingen verzorgen van besloten kerkdiensten die in de kapel van de Akkers voor de broeders gehouden worden.
                  
23-03-2020, 21:16
In ieder geval geldt dat voor de zondagse mis, maar zo mogelijk ook andere diensten, zoals de plechtigheden in de paasweek. In de diensten zullen voorgaan pastor Hans Vossenaar, pater Gerard Braks (broeders) en Joop Lankhaar, geestelijk verzorger Archipel. Programma diensten Iedere zondag: 10.00 uur Witte Donderdag: 19.00 uur (onder voorbehoud) Goede Vrijdag: 19.00 uur (onder voorbehoud) Paaswake op zaterdag: 19.00 uur (onder voorbehoud) Eerste paasdag: 10.00 uur. Of en wanneer ook diensten van de Protestantse Gemeente Nuenen (PGN) via internet te volgen zullen zijn, is nog niet bekend.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Bestuurslid Lucia Geus overleden

Zondag 15 maart jl. is ons bestuurslid Lucia Geus overleden. Lucia maakte sinds de zomer van 2016 deel uit van het bestuur van de Stichting Leergeld Nuenen.

‘Klokken van Hoop’

Afgelopen woensdag luidden in Nuenen de kerkklokken tussen 19.00 en 19.15 uur, als teken van hoop en troost voor alle mensen in deze coronatijd.

Elkaar helpen in barre corona-tijd

Er ontstaan spontaan initiatieven om iets voor een ander te doen in deze barre corona-tijd. Zoals acties voor eenzame ouderen, hulp bij opvang van kinderen. Jong en oud komen in actie, mede doordat ze nu thuis zitten door het coronavirus.

Hoe kom jij deze ‘coronatijd’ door?

Het coronavirus heeft ons leven op zijn kop gezet. Veel bedrijven zijn gesloten en gaan nog sluiten. Werknemers wordt geadviseerd om vanuit huis te werken of komen thuis te zitten. Kinderen hebben geen les op school, wie vangt ze op?

‘Wist je dat?’ VVN Nuenen informeert: Nuenen-West en Wettenseind - Versie 2

Hoe moeten de bewoners van Nuenen-West hun wijk in en uit? Aan de noordkant is het duidelijk: via twee verkeerspleintjes in de Europalaan. Ten zuiden van de Opwettenseweg is het niet uitgewerkt.

Maatregelen scholen in verband met coronavirus

Vorige week dinsdag hielden wij een telefoonronde onder alle Nuenense basisscholen, met de vraag wat voor elk de consequenties waren van de toen nog geldende maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Maandag belden wij ze opnieuw. Juist de avond daarvóór had de regering verordonneerd dat alle scholen in Nederland dicht moesten. Hoe spelen 'onze' scholen in op deze nieuwe situatie?