THE STEWS in Weverkeshof

Vijf oud-leerlingen van het St. Odulphuslyceum in Tilburg waren het draaien van plaatjes beu en besloten om zelf muziek te gaan maken. Zij vormden ‘The Stews’, een beat- en bluesband, die optrad bij interscholaire muziekfestivals en op podia van talloze plaatselijke beatclubs.
                  
15-02-2020, 11:10
In 1969 gaat de band uiteen. De bandleden blijven echter wel bezig met muziek maken. Na 30 jaar treffen de leden elkaar bij een reünie en besluiten ze om ‘The Stews’ opnieuw leven in te blazen. De bezetting is hetzelfde als destijds met Harrie Schilders zang, Lex Teurlings sologitaar, Hans Hendrich ritmegitaar, Toon Segers bas en Frans van de Camp drums en is verder uitgebreid met zangeres Kootje Schilders. Het klikt onderling direct weer als vanouds en het spelen in zo’n band is voor de leden tegelijkertijd een mooi excuus om de puberteit ongestraft voort te kunnen zetten. Repertoire Het repertoire van weleer, 60’er jaren beat en blues, wordt natuurlijk wel aangevuld met eigentijdse nummers en is door de zang van Kootje sterk verbreed. Er wordt enthousiast gemusiceerd en, als het publiek half zoveel plezier beleeft aan het luisteren naar de muziek als de bandleden aan het spelen ervan, belooft het een geweldig leuke middag te worden. Het optreden vindt plaats op zondag 16 februari van 14.00 tot 17.00 uur in Weverkeshof. De entree is gratis.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Spechtenwandeling IVN in Nuenens Broek

Zondag 16 februari nemen gidsen van de Vogelwerkgroep van IVN Nuenen je graag mee naar het Nuenens Broek om spechten te spotten.

Liederentafel Schafrath is altijd AMEEZING!

Iedere laatste zondag van de maand is het meezingen in café Schafrath. Onder leiding van Daan en met begeleiding van Hans, wordt al zo’n 15 jaar tussen 20.30 en 22.30 uur gezongen en uiteraard ook wel wat gedronken.

Lezing over LEV-groep Nuenen bij LETS-Nuenen

Op de open ontmoetingsavond van ruilkring Lets-Nuenen (dus ook niet-leden zijn van harte welkom) zal LEV-groep Nuenen een lezing geven over wat de LEV-groep voor diensten aanbiedt.

‘Te voet door Italië’, lezing over een bijzondere reis

Ik vind eerlijk gezegd lopend van Gerwen naar de Italiaanse ijssalon van Nuenen al een hele wandeling, maar Guus Wesselink en Riet van Laake draaien hun hand (of beter gezegd hun voeten) daar niet voor om. Zo liepen ze eerder al eens van Den Bosch naar Rome. Dit keer liepen ze van Rome naar het uiterste puntje in de hak van de Italiaanse laars.

Historische beelden

Winter jaren ’70. Dat waren nog eens winters. Hier zien we de Hooidonkse beek, ofwel de Loop, in de jaren ’70. Dichtgevroren, de weilanden eromheen met sneeuw bedekt. De foto is gemaakt vanaf de brug in de Papenvoortse dijk richting Beekstraat. In de verte zien we Beekstraat 36a en 39g. In die tijd kon je nog vanuit de Beekstraat op de kerk van Gerwen zien hoe laat het was.