Lezing over LEV-groep Nuenen bij LETS-Nuenen

Op de open ontmoetingsavond van ruilkring Lets-Nuenen (dus ook niet-leden zijn van harte welkom) zal LEV-groep Nuenen een lezing geven over wat de LEV-groep voor diensten aanbiedt.
                  
15-02-2020, 11:07
Anne Goossens, maatschappelijk werker en Ann Geelen, WMO en mantelzorgconsulent, zullen u haarfijn kunnen uitleggen wat de LEV-groep voor u kan betekenen. Ze zijn er niet alleen voor bijvoorbeeld Jongerenwerk, WMO diensten of Schuldhulpverlening, maar ook hebben ze een breed aanbod in trainingen. De LEV-groep wil met deze lezing bereiken dat de LEV-groep bekender wordt bij de lokale inwoners. Lets Nuenen Nuenen kent een actieve LETS-kring; het is een ruilnetwerk met leden, die onderling diensten en/of goederen uitwisselen. Geld komt er niet aan te pas. Het idee is heel simpel: je doet iets voor een ander, of je laat iets door een ander voor jou doen. Het is een systeem waarbij diensten en soms ook producten worden geruild binnen een groep van ingeschreven leden. Er wordt gebruik gemaakt van een fictief betaalmiddel. In Nuenen is dit betaalmiddel @ (apenstaartje). Een voorbeeld: Henk helpt Anke met haar tuin, Anke doet boodschappen voor Jan, Jan repareert een fiets voor Inge, Inge geeft een voetmassage aan Jolanda, enzovoort. Welkom Maandelijkse komen de leden bij elkaar op de zogenaamde ontmoetingsavonden. We beginnen de ontmoetingsavond van donderdag 20 februari met het gebruikelijke praatje van de voorzitter en deze keer een snel rondje met diensten die verricht zijn en diensten die gevraagd kunnen worden. Daarna start de lezing van de LEV-groep. Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Kom dan donderdag 20 februari rond 19.30 uur naar Weverkeshof. Voor meer informatie: www.levgroep.nl en www.letsnuenen.nl.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


‘Te voet door Italië’, lezing over een bijzondere reis

Ik vind eerlijk gezegd lopend van Gerwen naar de Italiaanse ijssalon van Nuenen al een hele wandeling, maar Guus Wesselink en Riet van Laake draaien hun hand (of beter gezegd hun voeten) daar niet voor om. Zo liepen ze eerder al eens van Den Bosch naar Rome. Dit keer liepen ze van Rome naar het uiterste puntje in de hak van de Italiaanse laars.

Historische beelden

Winter jaren ’70. Dat waren nog eens winters. Hier zien we de Hooidonkse beek, ofwel de Loop, in de jaren ’70. Dichtgevroren, de weilanden eromheen met sneeuw bedekt. De foto is gemaakt vanaf de brug in de Papenvoortse dijk richting Beekstraat. In de verte zien we Beekstraat 36a en 39g. In die tijd kon je nog vanuit de Beekstraat op de kerk van Gerwen zien hoe laat het was.

Versier het Narregat met een vlag tijdens carnaval

Bij CV De Narre-Kappen kunt u een leuke gevelvlag bestellen om tijdens carnaval het dorp een eensgezinde en feestelijke uitstraling te geven.

Optocht Nederwetten

Traditioneel vindt ook dit jaar op carnavalsmaandag, 24 februari, de optocht plaats in Nederwetten. Om 14.11 uur zal de kleurrijke stoet door de straten van Nederwetten trekken.