Bestuur ‘Nuenen-Gerwen-Nederwetten 200’ nu compleet

Door het zitting nemen van Jan Daams uit Gerwen, is het stichtingsbestuur van ‘Nuenen-Gerwen-Nederwetten 200 jaar’ nu compleet. Tot nu toe ontbrak in het stichtingsbestuur een Gerwenaar. Jan Daams gaat binnen het bestuur met name aan het werk als ambassadeur voor de inwoners, verenigingen en instellingen uit Gerwen.
                  
10-02-2020, 21:40
Het jaar 2021 wordt een heel bijzonder en feestelijk jaar, omdat we als gemeente (en gemeenschap) een jubileum gaan vieren. Door de samensmelting van Nederwetten met Nuenen-Gerwen 200 jaar geleden, werd de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten een feit. Reden genoeg om dat SAMEN te gaan vieren en te gedenken. Volop activiteiten Intussen hebben al veel organisaties, clubs, verenigingen en individuen zich bij de stichting gemeld om, ieder op zijn eigen wijze, een steentje bij te dragen, om zodoende van 2021 een fantastisch mooi en feestelijk jaar te maken. Er is al een aantal werkgroepen bezig om, na goedkeuring van de stichting, vorm te gaan geven aan ‘hun‘ activiteit. De lijst van activiteiten groeit met de dag. Zo is de werkgroep ‘Muziekfestival’ druk bezig een weekend vol muziek en zang van plaatselijke artiesten van de grond te krijgen. De werkgroep ‘Korenfestival’ onderzoekt de mogelijkheid alle zangkoren van Nuenen, Gerwen en Nederwetten te verenigen, om een of meerdere concerten te geven. De werkgroep Mudrun heeft vergevorderde plannen voor een modderige prestatieloop, waarbij je via een uitgezet parcours diverse hindernissen neemt, stukken door het water gaat en door de modder kruipt. In de werkgroep ‘Aardappelfestijn’ krijgt het houden van een eetfestijn met tientallen aardappelgerechten dat in het Guinness Book of Records moet komen, vorm. De werkgroep Open Tuinevenement wil in 2021 alle bijzondere particuliere tuinen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten, via een fietsroute verbinden. De bedoeling is dat de evenementen in alle kernen van de gemeente gaan plaatsvinden. Nog steeds komen er bij het stichtingsbestuur ideeën binnen om activiteiten te gaan organiseren. Als u zelf nog ideeën hebt of mee wilt doen in een werkgroep: laat het weten. Zie voor contactmogelijkheden de website www.ngn200.nl.

Foto: Het voltallige bestuur van de stichting ‘Nuenen-Gerwen-Nederwetten 200 jaar’. Vlnr.: Anneke Gevers (gemeente Nuenen c.a.), Roland van Pareren (historie, PR-zaken), Jan van Stiphout (penningmeester, Nederwetten), Jan Daams (Gerwen), Karin van der Grinten (organisatie), Peter van Dongen (juridische zaken), Cor Molenaar (voorzitter), Martien Jansen (secretaris).

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Basisschool De Dassenburcht overhandigt cheque aan Dorpsboerderij Weverkeshof

We zitten alweer bijna halverwege februari, maar we gaan het toch nog even hebben over de kerstmarkt van 2019. En wel over de kerstmarkt op basisschool De Dassenburcht. De kinderen maakten allerlei leuke knutseldingen die ze vervolgens verkochten. Daarmee is destijds flink wat geld opgehaald voor een goed doel en dat goede doel was deze keer Dorpsboerderij Weverkeshof. Vrijdag 7 februari jl. werd een cheque overhandigd aan voorzitter Paul Koppelman en secretaris Marja van Lieshout.

PASSION NUENEN 2020: 'IEDEREEN IS VAN DE WERELD' ALS CENTRAAL THEMA

Afgelopen woensdag werd in de repetitieruimte van het projectkoor in Het Klooster de aftrap gegeven voor Passion Nuenen 2020, een vervolg op de succesvolle eerste editie in 2018.

Kom jij ook? Programma jeugdcarnaval Nuenen 2020 in nieuw jasje

Om het feest voor onze jongste carnavalsvierders nóg leuker te maken, hebben we het een en ander veranderd. Let dus goed op bij welke activiteiten welke kinderen welkom zijn en zorg dat je erbij bent om dit geweldige feest weer mee te vieren. Ons complete jeugdprogramma zal plaatsvinden in Het Klooster aan het Park 1 te Nuenen.

Nog maar ruim twee weken

De naaimachines ratelen, de pruiken worden ingekocht, op Facebook komen oproepjes voorbij waarin materialen gevraagd worden. Het gonst in onze mooie dorpen. Grote groepen en kleine groepen vrouwen zijn druk in de weer. De ene vindt het een moeilijk thema, de ander kan er alle kanten mee op en een derde vindt het juist lastig, omdat je er alle kanten mee op kan. Hoe dan ook, over ruim twee weken, 21 februari, is het zover: Schôn Vrouwkes Avond 2020.

Kindercarnaval zoekt vrijwilligers

Over een paar weken wordt het jaarlijkse carnaval weer gevierd. Alle carnavalsverenigingen zijn al druk in de weer en de nieuwe prinsen en prinsessen zijn inmiddels al bekend.