Esta's van Rudyard Kipling gaan de uitdaging aan

Afgelopen zaterdag hebben de Esta's van scouting Rudyard Kipling ‘Wedden dat ik het kan’ gespeeld. Vanwege het slechte weer buiten dus deze keer een binnenprogramma, in plaats van lekker in het bos. Gelukkig heeft de scouting een prachtige blokhut met voor iedere speltak een eigen lokaal, dus een echte straf is dat ook niet.
                  
04-02-2020, 11:53
De leiding van de Esta's had een aantal leuke uitdagingen verzonnen, waarmee de Nestjes (zo heten de afzonderlijke groepjes) met elkaar de strijd aan konden gaan. Zo moest er ‘Gerupst’ worden en werd er gekeken wie de meeste hoofdsteden kende. Met goed gokken konden de Nestjes hun inzet verdubbelen, maar natuurlijk ook verliezen. Daarna werden de Esta's uitgedaagd om een persoonlijke weddenschap aan te gaan. Hele leuke uitdagingen werden bedacht. 'Ik kan 2,5 minuut in de split zitten' of 'Ik kan mezelf binnen vijf minuten bevrijden, als ik vast zit aan een boom'. Natuurlijk kon de leiding niet achterblijven. Zij gingen de uitdaging aan om binnen 1,5 minuut alle bekers met ranja te vullen en er werd gekeken of ze 30 keer konden touwtje springen zonder te stoppen. Al met al was het weer een leuke dag.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Actiecomité ‘Opwettenseweg Veilig!’ opgericht

Bewoners aan de Opwettenseweg hebben er genoeg van: de verkeerssituatie in hun straat. Dagelijks ervaren zij zeer riskante situaties op de Opwettenseweg.

‘Wist je dat?’ VVN Nuenen informeert: Opwettenseweg

De gemeenteraad wil op de Opwettenseweg autoverkeer naar Eindhoven combineren met fietsverkeer. Hoe moet dan de weg worden ingericht? In Nederland hebben we voor een weg maar drie mogelijkheden: het is een stroomweg, een gebiedsontsluitingsweg of een erftoegangsweg. Elk van deze wegen is herkenbaar aan de manier waarop hij is aangelegd.

Ouders steunen protest leerkrachten

Op en rond de kiosk in het park verzamelden zich vanochtend, donderdag 30 januari, rond 10 uur een kleine honderd Nuenense ouders, kinderen en leerkrachten om de landelijke tweedaagse staking van PO-leraren kracht bij te zetten.

De nieuwste editie van De Nuenense Krant online

Passion Nuenen 2020: wie worden de solisten?

Nog negen weken en dan start de tweede editie van Passion Nuenen 2020 in Sporthal De Hongerman. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om er weer een spraakmakend evenement van te maken. Dat het in ieder geval bijzonder wordt, daar zijn we zeker van.

Jan Raaijmakers, een aanwinst voor de LON

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, is een bekend gezegde. Bij de Lokale Omroep Nuenen (LON) sprongen ze daar graag op in toen Carla Otten, een van de medewerkers bij de LON, voorstelde om Jan Raaijmakers toe te voegen aan hun team.