Actiecomité ‘Opwettenseweg Veilig!’ opgericht

Bewoners aan de Opwettenseweg hebben er genoeg van: de verkeerssituatie in hun straat. Dagelijks ervaren zij zeer riskante situaties op de Opwettenseweg.
                  
04-02-2020, 11:50
De bewoners ondervinden al jaren overlast door sluipverkeer, dat te hard rijdt op de 30 km-weg. In combinatie met de vele fietsers, waaronder veel schoolgaande kinderen, vrezen zij dat de situatie uit de hand loopt wanneer straks ook bewoners van de nieuwbouwwijk Nuenen-West van de Opwettenseweg gebruik zullen gaan maken. Niet autoluw Door het besluit van de Nuenense gemeenteraad op 12 december jl., om het oorspronkelijk bestemmingsplan uit 2008 naast zich neer te leggen en te kiezen voor een Opwettenseweg die niet autoluw wordt, is de bezorgdheid onder bewoners verder toegenomen. Ze hebben besloten zich te verenigen in actiecomité ‘Opwettenseweg Veilig!’, om de gemeentelijke politiek bewust te maken van de urgentie van de situatie. Bewoners: ‘We willen graag dat alle Nuenenaren zich bewust worden van de onhoudbaarheid van deze situatie, ook als men elders in Nuenen of Gerwen woont. Het is ook in hun belang dat de huidige situatie veiliger wordt. Denk bijvoorbeeld aan de vele fiets-forenzen en schoolgaande kinderen die de weg gebruiken om naar Eindhoven te fietsen. Wij moeten er niet aan denken dat er straks een ernstig ongeluk gebeurt, maar we zijn hier wel bang voor.’ Het actiecomité wil de komende tijd de onveiligheid van alle verkeersgebruikers van de Opwettenseweg op verschillende manieren onder de aandacht gaan brengen in Nuenen. Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden via www.opwettensewegveilig.nl.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


‘Wist je dat?’ VVN Nuenen informeert: Opwettenseweg

De gemeenteraad wil op de Opwettenseweg autoverkeer naar Eindhoven combineren met fietsverkeer. Hoe moet dan de weg worden ingericht? In Nederland hebben we voor een weg maar drie mogelijkheden: het is een stroomweg, een gebiedsontsluitingsweg of een erftoegangsweg. Elk van deze wegen is herkenbaar aan de manier waarop hij is aangelegd.

Ouders steunen protest leerkrachten

Op en rond de kiosk in het park verzamelden zich vanochtend, donderdag 30 januari, rond 10 uur een kleine honderd Nuenense ouders, kinderen en leerkrachten om de landelijke tweedaagse staking van PO-leraren kracht bij te zetten.

De nieuwste editie van De Nuenense Krant online

Passion Nuenen 2020: wie worden de solisten?

Nog negen weken en dan start de tweede editie van Passion Nuenen 2020 in Sporthal De Hongerman. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om er weer een spraakmakend evenement van te maken. Dat het in ieder geval bijzonder wordt, daar zijn we zeker van.

Jan Raaijmakers, een aanwinst voor de LON

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, is een bekend gezegde. Bij de Lokale Omroep Nuenen (LON) sprongen ze daar graag op in toen Carla Otten, een van de medewerkers bij de LON, voorstelde om Jan Raaijmakers toe te voegen aan hun team.

-GEMEENTENIEUWS- Voortgang werkzaamheden reconstructie Broekdijk

Na het kerstreces zijn de werkzaamheden reconstructie Broekdijk weer gestart. De verharding van het deel Hoestraat tot en met de kruising Nieuwedijk is opengebroken. Met de bewoners/ondernemers zijn afspraken gemaakt voor de bereikbaarheid van hun perceel. De fietsers blijven gebruik maken van het bestaande fietspad. Het autoverkeer van en naar Nederwetten wordt omgeleid vanaf Nuenen via Boord en Soeterbeekseweg en omgekeerd.