Ouders steunen protest leerkrachten

Op en rond de kiosk in het park verzamelden zich vanochtend, donderdag 30 januari, rond 10 uur een kleine honderd Nuenense ouders, kinderen en leerkrachten om de landelijke tweedaagse staking van PO-leraren kracht bij te zetten.
                  
30-01-2020, 21:15
Ouders wilden hiermee benadrukken dat de zorgen om het onderwijs niet alleen de leerkrachten zelf aangaat, maar, namens hun (klein)kinderen, ook de (groot)ouders. Er waren veelzeggende spandoeken; vertegenwoordigers van ouders en leerkrachten voerden het woord. Al met al een waardige manifestatie, die later die dag door een aantal aanwezigen voortgezet werd bij grootschaliger manifestaties in Tilburg en Helmond. Voor de complete reportage van Frans Lammerts, met korte interviews, zie De Nuenense Krant van a.s. woensdag; online al op dinsdagavond te lezen.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


De nieuwste editie van De Nuenense Krant online

Passion Nuenen 2020: wie worden de solisten?

Nog negen weken en dan start de tweede editie van Passion Nuenen 2020 in Sporthal De Hongerman. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om er weer een spraakmakend evenement van te maken. Dat het in ieder geval bijzonder wordt, daar zijn we zeker van.

Jan Raaijmakers, een aanwinst voor de LON

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, is een bekend gezegde. Bij de Lokale Omroep Nuenen (LON) sprongen ze daar graag op in toen Carla Otten, een van de medewerkers bij de LON, voorstelde om Jan Raaijmakers toe te voegen aan hun team.

-GEMEENTENIEUWS- Voortgang werkzaamheden reconstructie Broekdijk

Na het kerstreces zijn de werkzaamheden reconstructie Broekdijk weer gestart. De verharding van het deel Hoestraat tot en met de kruising Nieuwedijk is opengebroken. Met de bewoners/ondernemers zijn afspraken gemaakt voor de bereikbaarheid van hun perceel. De fietsers blijven gebruik maken van het bestaande fietspad. Het autoverkeer van en naar Nederwetten wordt omgeleid vanaf Nuenen via Boord en Soeterbeekseweg en omgekeerd.

Eerste Dwèrse Babes bingo avond

Dinsdagavond 18 februari (de week voor carnaval) gaan de ballen rollen in de ResiTENTie op het Van Goghplein. Dan vindt de eerste ladies bingo avond van de Dwèrsklippels plaats. Daar willen jullie bij zijn dames.

Gerwens Muziekkorps opent jubileumjaar met schwung

Afgelopen zaterdagavond zette het Gerwens Muziekkorps zijn 60-jarig jubileumjaar feestelijk in met een concert in Weense stijl. In een kleurrijk aangelichte Clemenskerk en met ludieke en heerlijk ontregelende medewerking van musicalgroep Kapsones, waren er de prachtige klanken van het in Weense feestkledij gestoken harmonieorkest als geheel en de heldere sopraanstem van soliste Anja van Engeland. Het publiek genoot, deinde mee bij walsen en klapte spontaan en enthousiast mee bij marsen. In de zijpaden van de kerk mocht gedanst worden - de bisschop kneep vast wel een oogje toe.