Thema-avond ‘In veilige handen’

Deze avond, die georganiseerd wordt door het vrijwilligerssteunpunt van LEV Son en Breugel, in samenwerking met Scouting Dutmella, is bedoeld voor bestuursleden, coördinatoren en leiding van vrijwilligersorganisaties die werken met jeugdigen en/of mensen met een beperking.
                  
24-01-2020, 09:20
Grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, seksuele intimidatie, agressie of discriminatie komt helaas overal voor. Dus ook binnen vrijwilligersorganisaties; tussen vrijwilligers en deelnemers, maar ook tussen deelnemers onderling. Het project ‘In Veilige Handen’ van Verenging NOV, heeft als doel informatie te geven over wat bestuurders van vrijwilligersorganisaties kunnen doen om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen, maar ook wat je kunt doen als het toch gebeurt. Tijdens deze avond wordt uitleg gegeven over het project ‘In Veilige Handen’, met onder andere gedragscode, omgangsregels, risico’s inventariseren, VOG, tuchtrecht en wat te doen als het mis is. Ook komen voorbeelden uit de praktijk aan de orde. Praktische informatie Datum: 11 februari van 20 tot 22 uur (inloop met koffie/thee vanaf 19.30 uur) Locatie: Blokhut Scouting Dutmella, Dutmellapad 2 - Son en Breugel Kosten: Gratis Trainers: Kevin Gortmaker - Scouting Dutmella en Ismene Borger - LEVgroep Meer informatie: ismene.borger@levgroep.nl / tel. 06-43119415. Aanmelden: http://bit.ly/lerenmetlev-inveiligehanden.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Schuif even aan tafel bij… Karel Werschkull

Nuenenaar en voorheen docent Karel Werschkull heeft de afgelopen tien jaren met zijn vrouw Leni verschillende reizen door het Zuid-Westen van de Verenigde Staten gemaakt. Hij heeft van deze avontuurlijke reizen boeiende reisverslagen gemaakt. Zo interessant, dat hem op meerdere plekken wordt gevraagd een presentatie van zijn reizen te willen verzorgen.

Gerwense Boekenmarkt

Drumfanfare Jong Leven organiseert voor de zesentwintigste keer de inmiddels bekende Gerwense Boekenmarkt. Met dit jaar voor het eerst een afdeling schilderkunst, waar u prachtige schilderijen voor een prikkie kunt bemachtigen.

Carnavalskledingverkoop Musicalgroep Kapsones

Zaterdag 1 februari is er van 11 tot 14 uur theaterkledingverkoop van Musicalgroep Kapsones. De verkoop is in De Dorpswerkplaats , Park 63b te Nuenen.

-advertorial- ‘Asperges aan het Veld’ - 20 mei t/m 1 juni 2020 Kom jij naar Asperges aan het veld in Nuenen?

Het genieten van asperges en Bourgondisch Brabant zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij veel liefhebbers van het witte goud loopt het water direct in de mond als ze denken aan de combinatie van asperges en wijn.

‘Wist je dat?’ VVN Nuenen informeert: Fiets en auto op één weg

Veiligheid in het verkeer is in de eerste plaats gediend met kleine snelheidsverschillen en voldoende afstand tussen de verkeersdeelnemers. Dan is er tijd om te reageren op het gedrag van de ander.

De nieuwste editie van De Nuenense Krant online