GEMEENTE NUENEN SLUIT WONING NA DRUGSVONDST

Burgemeester Houben heeft op 8 januari 2020 een woning aan Meeuwenlaan 6 voor een periode van een maand gesloten vanwege de vondst van softdrugs.
                  
14-01-2020, 12:40
Directe sluiting bij constatering van drugs De sluiting is gebeurd op basis van het zogenaamde Damoclesbeleid. Dat geeft de burgemeester de mogelijkheid om bij de vondst van softdrugs direct over te gaan tot sluiting van een woning voor de duur van één maand. Bij een tweede constatering is dat vier maanden en na een derde keer kan sluiting voor onbepaalde tijd volgen. Bij harddrugs zijn de periodes langer, namelijk vier maanden, zes maanden en onbepaalde tijd. Ook voor bedrijven gelden forse maatregelen. Na de eerste constatering van hennep of softdrugs, volgt een sluiting van zes maanden, bij de tweede constatering is dat twaalf maanden en na een derde overtreding kan de burgemeester het pand voor onbepaalde tijd sluiten. Voor harddrugs gelden nog ingrijpendere consequenties. Niet alleen risico voor direct betrokkenen We kunnen de risico’s van hennepteelt of drugshandel niet vaak genoeg benadrukken. Ook voor personen die niet direct bij de drugshandel betrokken zijn, maar wel wonen of een bedrijf hebben in het pand waar de politie drugs constateert. U loopt het risico dat uw woning of bedrijfspand gesloten wordt, met alle gevolgen van dien. Nog een mogelijke maatregel: ontbinding van de huurovereenkomst Is het pand waar de drugs of hennep wordt aangetroffen door de eigenaar verhuurd aan een particulier of bedrijf? Dan kan de eigenaar besluiten om de huurovereenkomst te ontbinden. Dit kan ook wanneer de huurder zelf niet direct iets met de hennep of drugs te maken heeft. Dat betekent dat de huurder nooit meer terug mag keren naar het pand. Meer informatie over het Damoclesbeleid Voor vragen of meer informatie over het Damoclesbeleid kunt u contact opnemen met mevrouw De Laat. Zij is bereikbaar via het Klantcontactcentrum op telefoonnummer 040-2631631.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Nuenenaar Niels Verbruggen bij NK Veldrijden

De Nuenense wielrenner Niels Verbruggen heeft zondag 12 januari jl. deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap Veldrijden in Rucphen. Niels reed in een veld van 60 elite/beloften-renners naar een 24ste plaats bij de categorie Beloften. Winnaar bij de Elite werd Mathieu van der Poel.

Vijf tips voor de Tuinvogeltelling

Zet de voedertafel klaar, hang de vetbol op (zonder netje) en omcirkel de datum in je agenda. Want op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 januari houdt Vogelbescherming Nederland weer de Nationale Tuinvogeltelling.

Meezingen voor crowdfundingsactie onderzoek naar kinderkanker

De Nuenense Marie-Louise van Kampen overleed op 1 november 2019 op 22-jarige leeftijd aan een vrij zeldzame vorm van kinderkanker, met een extra complicatie, waarvan de oorzaak nog onbekend is.

Natuurcursus IVN Nuenen

In het voorjaar van 2020 start IVN Nuenen met een natuurcursus, bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de natuur. Het programma omvat acht modules, waarin verschillende thema’s aan bod komen.

Muzikanten gevraagd voor orkest the Old-timers

Willie en zijn orkest the Old-timers zijn op zoek naar bugel- of trompetblazers, klarinetten en euphoniumspelers.

De Roostenzangers zoeken (project)leden

Het Eindhovens Gemengd Koor ‘De Roostenzangers’ voert in november 2020 de ‘Messiah’ van G.F. Händel uit, met medewerking van het barokorkest Florilegium Musicum en gerenommeere solisten. Voor dit concert zoekt het koor nieuwe leden en projectleden.