Vijf tips voor de Tuinvogeltelling

Zet de voedertafel klaar, hang de vetbol op (zonder netje) en omcirkel de datum in je agenda. Want op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 januari houdt Vogelbescherming Nederland weer de Nationale Tuinvogeltelling.
                  
14-01-2020, 09:26
Doe ook mee via www.tuinvogeltelling.nl en ontdek of de merel, koolmees en roodborst ook in uw tuin leven. Vogelbescherming geeft u vijf tips om het tellen supermakkelijk te maken. 1. Tel in de ochtend In een koude nacht kan een klein vogeltje wel 10 procent van zijn lichaamsgewicht verliezen. Dus moet er direct na zonsopgang gegeten worden om aan te sterken. In de ochtend zijn de tuinvogels daardoor het makkelijks te zien. Deelname aan de Tuinvogeltelling duurt maar 30 minuten, maar u zult verbaast zijn hoeveel vogels u ziet in zo’n korte periode. 2. Voer Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? In de winter moeten vogels goed eten om op krachten te blijven, er is dus geen tijd en energie om uitgebreid te zoeken. Als vogels eenmaal doorhebben dat er in uw tuin voldoende te halen valt, blijven ze langskomen. 3. Voer voor iedereen Met vetbollen (zonder netje), zonnebloempitten en strooivoer, maakt u heel wat vogels blij. Maar leg bijvoorbeeld ook eens een beurse appel in de tuin, merels en spreeuwen zijn er dol op. Strooi ook wat voer vlakbij de struiken, zo is er ook wat te eten voor de schuwe vogeltjes als de winterkoning en heggemus. Spechten en boomklevers zijn dol op vogelpindakaas. Hang een pot op of smeer wat op een boom. 4. Check de vogels in uw buurt Als uw weet welke vogels er bij u in de buurt leven, maakt dat het herkennen een stuk eenvoudiger. Vul op www.mijnvogeltuin.nl uw postcode in en ontdek zo welke tien vogels u in uw tuin kunt aantreffen. 5. Schrijf alvast in Wie zich nu al via www.tuinvogeltelling.nl inschrijft, ontvangt via de mail gratis herkenningstips om de vogels uit elkaar te houden. Ook ontvangt u de Special Vogels Voeren én krijgt u 15% korting op vogelvoer en nestkasten in de webshop van Vogelbescherming.

Foto: Hans Peeters/Vogelbescherming Nederland

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Meezingen voor crowdfundingsactie onderzoek naar kinderkanker

De Nuenense Marie-Louise van Kampen overleed op 1 november 2019 op 22-jarige leeftijd aan een vrij zeldzame vorm van kinderkanker, met een extra complicatie, waarvan de oorzaak nog onbekend is.

Natuurcursus IVN Nuenen

In het voorjaar van 2020 start IVN Nuenen met een natuurcursus, bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de natuur. Het programma omvat acht modules, waarin verschillende thema’s aan bod komen.

Muzikanten gevraagd voor orkest the Old-timers

Willie en zijn orkest the Old-timers zijn op zoek naar bugel- of trompetblazers, klarinetten en euphoniumspelers.

De Roostenzangers zoeken (project)leden

Het Eindhovens Gemengd Koor ‘De Roostenzangers’ voert in november 2020 de ‘Messiah’ van G.F. Händel uit, met medewerking van het barokorkest Florilegium Musicum en gerenommeere solisten. Voor dit concert zoekt het koor nieuwe leden en projectleden.

Mensen met kanker gezocht…

Een wat rare titel van dit bericht. Maar voor de SamenLoop voor Hoop, die op zaterdag 6 en zondag 7 juni plaatsvindt in Geldrop, zijn mensen uit de regio die ooit de diagnose kanker hebben gehad, welkom als eregasten. Dat weekend vindt namelijk de derde editie van dit 24 uur durende wandelevenement plaats.

Computercafé Nuenen voorjaar 2020

Na een korte onderbreking gaat op 23 januari het Computercafé van SeniorWeb en bibliotheek Nuenen weer van start met een nieuwe reeks presentaties en workshops.