Mensen met kanker gezocht…

Een wat rare titel van dit bericht. Maar voor de SamenLoop voor Hoop, die op zaterdag 6 en zondag 7 juni plaatsvindt in Geldrop, zijn mensen uit de regio die ooit de diagnose kanker hebben gehad, welkom als eregasten. Dat weekend vindt namelijk de derde editie van dit 24 uur durende wandelevenement plaats.
                  
13-01-2020, 21:35
Plaats van handeling: de wielerbaan in Geldrop. Tijdens het evenement vieren we volop het leven, maar staan we ook stil bij de gevolgen van de ziekte kanker. De organisatie verwacht dit weekend honderden lopers en enkele tientallen eregasten. Die eregasten mogen komen uit Eindhoven, Nuenen, Geldrop, Mierlo, Heeze, Sterksel en Leende. Programma eregasten Het eregastenprogramma tijdens de SamenLoop bestaat uit het bijwonen van de diverse ceremonies, maar ook uit workshops, entertainment, maaltijden, hapjes en bijdragen van enkele sprekers. Heel veel lokale ondernemers steunen de SamenLoop om de eregasten een zorgeloos weekend aan te kunnen bieden. Het is dus geen evenement waarbij de schijnwerper op de groep eregasten wordt gericht, maar vooral een weekend om lekker te ontspannen en contact te hebben met anderen die door kanker getroffen zijn. Openingsceremonie Onder warme aanmoediging van en samen met familie, vrienden en andere belangstellenden, lopen de eregasten de eerste ronde over het parcours. Met deze openingsronde laten we zien dat we er voor elkaar zijn en vooral dat er hoop is. Als zoveel mensen je omringen, weet je dat de dag steeds dichterbij komt dat kanker wordt overwonnen. Kaarsenceremonie Tijdens de kaarsenceremonie dragen de eregasten samen met alle lopers het licht van hoop over het parcours. Met deze ceremonie her- en gedenken wij hen die de strijd hebben verloren. Maar door het dragen van het licht, laten we zien dat er hoop op genezing is. Een onvergetelijk moment dat eregasten kracht zal geven om door te gaan. Sluitingsceremonie Tijdens deze ceremonie maken wij de totaalopbrengst bekend en zetten we de vele vrijwilligers die SamenLoop voor Hoop Geldrop-Mierlo mogelijk hebben gemaakt, in het zonnetje. Wil je dit weekend beleven als eregast of heb je vragen? Stuur dan een mail naar eregastenslvhgeldropmierlo@gmail.com. Marita de Gouw en Karin Ruis van de commissie eregasten kijken uit naar jouw komst. Medio maart wordt er een voorlichtingsavond georganiseerd.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Computercafé Nuenen voorjaar 2020

Na een korte onderbreking gaat op 23 januari het Computercafé van SeniorWeb en bibliotheek Nuenen weer van start met een nieuwe reeks presentaties en workshops.

Wereldburgerstage Nepal

Mijn naam is Femke Kusters en ik ben 15 jaar. Dit jaar heb ik de kans om met het Eckartcollege en de Stichting Global Exploration naar Nepal te gaan voor mijn wereldburgerstage.

Nationale Voorleesdagen 2020

Ieder jaar vieren we in januari de Nationale Voorleesdagen, met als doel het stimuleren van voorlezen aan jonge kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Ieder jaar wordt naast het Prentenboek van het Jaar ook de Prentenboeken TopTien verkozen.

Boerenkoolweekend 2020

Daar was het weer… Het Boerenkoolweekend van de Scouting Rudyard Kipling. Met een hoofdletter ja, want al zolang als we het ons kunnen herinneren, is het Boerenkoolweekend een geweldige traditie binnen de scoutinggroep.

St Jozefschool zamelt mooi bedrag in voor Tanzania

In de weken voorafgaand aan de kerstviering hadden alle leerlingen van de Sint Jozefschool vele mooie knutselwerkjes, kerstboekjes en liedjes ingestudeerd.

Samen lekker eten in ‘De Eetkamer’

‘De Eetkamer’ in Gerwen is al elf jaar een begrip. Als je ouder bent en vaker alleen zit te eten, is ‘De Eetkamer’ in Gerwen een maandelijks verwenmoment. Elke eerste dinsdag van de maand om 12.00 uur een heerlijke, verse maaltijd van drie gangen, met koffie of thee na, en dat voor maar € 5,-.