Slipjacht bij de Collse Hoeve zeer geslaagd

Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse slipjacht plaats, die vertrok vanaf Hotel Restaurant de Collse Hoeve. Heel speciaal was deze keer dat de zeer jonge Roos Beekmans de slip trok. Slechts veertien lentes telt zij en is daarmee de jongste sliptrekker ooit. Met haar 12-jarige pony Hunt ging zij op pad, om in het buitengebied van Nuenen een geurspoor met de ‘Vos’ te trekken.
                  
12-01-2020, 21:44
Roos Beekmans, leerlinge op het Eckart College mavo 3, heeft al een ruime ervaring met de jacht. Zij is als het ware op een paardje geboren en vanaf haar achtste levensjaar ging zij op haar pony Snowy River al mee met de meute. Lees in de komende editie het verslag van Fenny Verberne, met foto's gemaakt door Fenny Verberne en Theo van Vijfeijken.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Flessenactie Jumbo: meer meiden naar school in Kenia

Afgelopen maand gaf Jumbo Ton Grimberg aan Stichting MOV de gelegenheid om te profiteren van de bekende statiegeldacties die de supermarkt elke maand organiseert. ‘Doneer je flessenbon voor een goed doel.‘

€ 2020,- voor Ouderendag Nuenen 2020

Een jaar als Goed Doel van het Jan Linders Fonds heeft ons een mooi startbedrag van maar liefst € 2020,- opgeleverd, voor het organiseren van Ouderendag Nuenen op 2 oktober 2020.

‘Wist je dat?’ VVN Nuenen informeert: Een derde van fietsers in gevaar

Een derde van de fietsers rijdt zonder goede verlichting. Dat was de conclusie van een telling van het Eindhovens Dagblad op een ochtend in december 2018.

'Nuenen, Gerwen, Nederwetten 200 jaar' in de startblokken

Ze lopen over van enthousiasme, ideeën, plannen, hun verhalen buitelen over elkaar heen. We spreken met twee bestuursleden en de PR-man van de stichting 'Nuenen, Gerwen, Nederwetten 200 jaar', over hoe De Nuenense Krant publicitair kan gaan bijdragen aan het succes van de feestelijkheden die Nuenen in 2021 te wachten staan. Dan wordt namelijk gevierd dat op 1 januari 1821 Nederwetten bij Nuenen-Gerwen werd gevoegd en aldus de huidige gemeente 'Nuenen, Gerwen en Nederwetten' haar uiteindelijke beslag kreeg. (Ha, en dan te bedenken dat Eindhoven als conglomeraat in 2020 pas 100 jaar bestaat!)

Open Dagen scholen in Nuenen c.a. en directe omgeving

De nieuwste editie van De Nuenense Krant online