Hans Duisters uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar 2019

Traditiegetrouw heeft het Ondernemers Contact Nuenen (OCN) op de eerste maandagavond in het nieuwe jaar zijn gala-avond. Nieuwjaarswensen gaan dan over en weer en onder het genot van een bubbel wordt er alvast even bijgepraat.
                  
07-01-2020, 17:35
Op het programma staan steevast een paar vaste onderdelen. Dat zijn de speeches van voorzitter Jan Veldsink en burgemeester Maarten Houben, maar ook de uitreiking van de Young Talent Award - zie elders in deze editie. En natuurlijk de bekendmaking van de Ondernemer van het Jaar. Dit jaar werd er nog een onderdeel aan toegevoegd: de onthulling van een nieuw logo voor OCN. Nieuw logo OCN was toe aan een nieuw logo. En die werd op originele wijze, met Zuid-Amerikaanse trommels en dansende dames, aan de aanwezigen gepresenteerd. Coen Blankwaard van Studio Bonkend, ontwerper van het nieuwe logo, legt uit: ‘We hebben ons laten inspireren door het mooie Nuenen, het mooie clubje OCN en tevens enigszins ook door de sterrenhemel van Vincent van Gogh. Er is zoveel in beweging. Dat bleek een mooi kapstokhaakje.’ Hans Duisters En toen werd de naam van de Ondernemer van het Jaar bekendgemaakt. Het werd Hans Duisters. We citeren uit het persbericht over de genomineerden: ‘In 1996 is Sioux gestart als een softwarehuis, anno 2019 is het een gerenommeerd technologiehuis. In die periode groeide het bedrijf significant: in competenties, mensen én in marktpositie.’ Ook lezen we daar: ‘Hans is CEO van Sioux, is creatief, mensgericht, verantwoordelijk, open en eerlijk, professioneel en resultaatgericht, heeft passie en is gedreven; kortom een inspirerende ondernemer.’ Het juryrapport geeft aan: ‘De commissie is unaniem van oordeel dat Hans in de afgelopen jaren, maar zeker in 2019, met de overname van het Duitse 4Plus en de ontwikkelingen in China, heeft aangetoond een ondernemer te zijn die uitdagingen aan durft te gaan en kansen ziet die niemand anders voor ogen had. En met succes. En daarmee een terechte winnaar van de prijs: Ondernemer van het Jaar 2019.’ Lees morgen het verslag van Gemma Eerdmans met foto's van Theo van Vijfeijken in De Nuenense Krant.

Foto: Vlnr.: Arno Aarts, Hans Duisters en Jan Veldsink.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


VANUIT DE GEMEENTE: Europalaan/HOV2: beheer en nazorg in een volgende fase

In de loop van 2016 en 2017 is het project Europalaan/HOV2 afgerond en opgeleverd. Het project is tot stand gekomen met dank aan subsidie van veel instanties en in samenwerking met de regio en buurgemeente Eindhoven. Een uniek ontwerp heeft geleid tot een unieke situatie met een groen straatbeeld en zeer stil asfalt. In dit artikel leggen we uit hoe de gemeente en aannemers dat de komende jaren in stand houden.

Bijna Thuis Huis inmiddels een begrip in Nuenen

In mei 2019 opende het Bijna Thuis Huis Latesteyn aan de Pastoorsmast in Nuenen zijn deuren. Diverse gasten hebben er inmiddels al dankbaar gebruik van gemaakt. Zij gaven aan dat zij hun verblijf in het Huis, in hun laatste levensfase, als onbezorgd en zeer waardevol ervaarden.

Bcy Marques, veelzijdig kunstenaar

Bij Art Dumay zijn we 15 december jl. oude en nieuwe vrienden van van Gogh tegengekomen. Onder de nieuwe vrienden troffen we Bcy Marques, een enthousiast kunstenaar, die bezig was met nieuwe creaties. Op dat moment met Vincent van Gogh in zijn achterhoofd. Dat was voor die middag de link tussen alle artiesten en sprekers die we daar ontmoetten. In het werk waar Bcy dan mee bezig is, zien we het kleurenpalet van van Gogh terugkomen.

Bellen met d'n Burger

In de rubriek 'Bellen met d'n Burger' laten beurtelings onze politiek verslaggevers Gemma Eerdmans en Frans Lammerts burgemeester Maarten Houben aan het woord over zaken binnen zijn taakgebied die op dat moment actueel zijn. Dit om een genuanceerd beeld te schetsen van waar een burgemeester zoal mee bezig is en voor welke afwegingen hij zich gesteld ziet. De gespreksdatum, 23 december jl., leek ons een mooi moment om met hem terug- én vooruit te kijken.

Vier Koninklijke onderscheidingen uitgereikt

Zoals op veel plaatsen was er afgelopen zondag 5 januari ook in de brandweerkazerne aan het Dwerspad hier in Nuenen, een nieuwjaarsreceptie. Het was er flink druk. Er viel dan ook iets te vieren: de kantine van de kazerne was helemaal gerenoveerd en dat hadden de vrijwilligers zelf gedaan. Daar moest dus op getoost worden. Dat er die middag nog meer te vieren viel, bleek voor de nodige mensen een verrassing.

Nieuwjaarsontmoeting wederom drukbezocht Burgemeester Houben waarschuwt voor overhaaste besluiten

Vorig jaar waarschuwde burgemeester Maarten Houben in zijn nieuwjaarsboodschap nog tegen achterstelling en polarisatie door het vrijemarktdenken, en voor een dreigende kloof tussen succesvol en minder succesvol. Dit jaar herhaalde hij dat. Maar hij pleitte er daarnaast voor, zuinig te zijn op wat al goed gaat in onze gemeente, en om zorgvuldig te zijn in plannen voor de toekomst.