Bcy Marques, veelzijdig kunstenaar

Bij Art Dumay zijn we 15 december jl. oude en nieuwe vrienden van van Gogh tegengekomen. Onder de nieuwe vrienden troffen we Bcy Marques, een enthousiast kunstenaar, die bezig was met nieuwe creaties. Op dat moment met Vincent van Gogh in zijn achterhoofd. Dat was voor die middag de link tussen alle artiesten en sprekers die we daar ontmoetten. In het werk waar Bcy dan mee bezig is, zien we het kleurenpalet van van Gogh terugkomen.
                  
06-01-2020, 22:10
Van kranten heeft Bcy het hoofd van van Gogh gemaakt. Zijn kunst is te linken aan streetart, maar pin hem daar niet op vast, want hij is een jongen van ‘all over the place’, hij wil geen stempel krijgen, niet in een hokje worden gezet. Een prachtige ontwikkeling Ruim elf jaar geleden is Bcy vanuit Mozambique, waar hij geboren is, naar Nederland gekomen. Hij had toen al veel meegemaakt. Hier voelde hij de vrijheid om je te kunnen ontplooien en dat gevoel heeft hij volop benut en blijft dat doen. ‘Op social media krijgt menigeen het idee dat hij of zij een bepaalde lijn moet volgen om erbij te horen, maar is dat wel zo? Wat als je je alleen focust op jezelf? Het gesprek gaat verder dan alleen over wat je ziet tussen mensen onderling.’ Het is een mooie man Bcy, mooi om te zien, maar ook mooi vanwege zijn kijk op het leven en de filosofie daarachter. ‘Je moet loslaten om te kunnen creëren zonder limieten.’ Lees deze week het verslag van onze verslaggever Gemma Eerdmans, met foto van onze fotograaf Theo van Vijfeijken in De Nuenense Krant.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Bellen met d'n Burger

In de rubriek 'Bellen met d'n Burger' laten beurtelings onze politiek verslaggevers Gemma Eerdmans en Frans Lammerts burgemeester Maarten Houben aan het woord over zaken binnen zijn taakgebied die op dat moment actueel zijn. Dit om een genuanceerd beeld te schetsen van waar een burgemeester zoal mee bezig is en voor welke afwegingen hij zich gesteld ziet. De gespreksdatum, 23 december jl., leek ons een mooi moment om met hem terug- én vooruit te kijken.

Vier Koninklijke onderscheidingen uitgereikt

Zoals op veel plaatsen was er afgelopen zondag 5 januari ook in de brandweerkazerne aan het Dwerspad hier in Nuenen, een nieuwjaarsreceptie. Het was er flink druk. Er viel dan ook iets te vieren: de kantine van de kazerne was helemaal gerenoveerd en dat hadden de vrijwilligers zelf gedaan. Daar moest dus op getoost worden. Dat er die middag nog meer te vieren viel, bleek voor de nodige mensen een verrassing.

Nieuwjaarsontmoeting wederom drukbezocht Burgemeester Houben waarschuwt voor overhaaste besluiten

Vorig jaar waarschuwde burgemeester Maarten Houben in zijn nieuwjaarsboodschap nog tegen achterstelling en polarisatie door het vrijemarktdenken, en voor een dreigende kloof tussen succesvol en minder succesvol. Dit jaar herhaalde hij dat. Maar hij pleitte er daarnaast voor, zuinig te zijn op wat al goed gaat in onze gemeente, en om zorgvuldig te zijn in plannen voor de toekomst.

De Vrijwilligersprijs 2019 ging naar...

Tijdens de druk bezochte en zeer geanimeerde gemeentelijke nieuwjaarsontmoeting 2 januari jl. in Het Klooster, werd natuurlijk ook weer de Vrijwilligersprijs van het voorafgaande jaar uitgereikt.

Nuenenaar Steven Kruijswijk kopman Vuelta

De Nuenense profwielrenner Steven Kruijswijk is de kopman van de Jumbo-Vismaploeg voor de Ronde van Spanje, de Vuelta. Steven gaat met zeven ploegmaten van start in Utrecht. Want de eerste drie Vuelta-etappes worden verreden in ons land. De Ronde van Spanje start vrijdag 14 augustus met een ploegentijdrit van ruim 20 km in en om Utrecht. Daarna volgt op zaterdag de 2e etappe van Den Bosch naar Utrecht en op zondag de 3e etappe met start en finish in Breda.

Fedor van Kuyk EMK-er van het jaar 2019

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van voetbalvereniging EMK op zondag 5 januari jl., is Fedor van Kuyk gehuldigd als EMK-er van het jaar 2019. Deze uitverkiezing werd gedaan door de EMK-ers van het jaar van de laatste drie jaren: Chris Aelberts (2016), Stephan van den Reek (2017) en Bart van Moorsel (2018).