Kunstavond over Louise Bourgois en Anselm Kiefer

In museum Voorlinden is momenteel een overzichtstentoonstelling van Louise Bourgois, en zijn enkele wandvullende werken van Kiefer te zien.
                  
12-12-2019, 15:03
Annelies Schoth gaat op deze kunstavond uitgebreid leven en werk van Louise Bourgeois bespreken. Op haar karakteristieke wijze legt ze de context van de werken uit en laat zien waar je op moet letten. Ook Kiefer en de waterlelies van Monet (in het kunstmuseum Den Haag te zien) komen aan bod. De voordracht is een voorbereiding op de kunstreis van Ars Longa naar deze musea, maar is ook zeer de moeite waard voor wie niet of op eigen gelegenheid gaat. Plaats van handeling: De Sonnerie, Nieuwstraat 45 Son. Dinsdag 17 december, aanvang 20.00 uur, toegang gratis.

Foto: Werk van Louise Bourgois.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Kerstmarkt St. Jozefschool Nederwetten

Donderdag 19 december wordt op de Sint Jozefschool in Nederwetten een speciale kerstmarkt gehouden. Op deze avond, vanaf 18.30 uur, zullen leerlingen eigengemaakte knutselwerkjes verkopen. Natuurlijk is het ook mogelijk om iets lekkers te kopen.

Kerstmarkt bij Hobbycentrum de Dorpswerkplaats

Wij nodigen u uit om komend weekend even binnen te lopen in ons Nuenense hobbycentrum aan het Park, voor de gezellige sfeer of voor het kopen van onder andere bloemstukjes voor de kerstdagen, houten kerstbomen van groot tot klein, kerstkransen in allerlei vormen, houten speelgoed, prachtige sfeermakers voor binnen en buiten, vervaardigd door onze damestimmergroep en onze handvaardigheidsgroep.

Kerstfeest op tafel

Het is de tijd van het jaar om je huis te versieren, een boom met lichtjes, ballen en slingers. Lichtjes aan de huizen en in de voortuinen om de donkere dagen sfeervoller te maken.

Kerstconcert Neva Ensemble uit St.Petersburg

Ook nu is het opnieuw mogelijk geweest om het Neva Ensemble vlak voor Kerstmis bij ons in de H. Clemenskerk in Nuenen hun mooie winter/kerstconcert te laten verzorgen. Alle bezoekers van dit mooie concert zullen weer genieten en het concert zal wezenlijk bijdragen aan de kerstsfeer.

15 december: Belin en Studio Giftig x Van Gogh en andere ontdekkingen tijdens evenement ‘Oude & Nieuwe vrienden van Vincent van Gogh’

Door de geschiedenis heen staan kunstenaars bekend om hun inventiviteit, denkbeeldige wereld en een zekere speelsheid die het goede van het grote scheidt. Van Gogh wordt als een van die kunstenaars beschouwd. De kunstenaar werd geboren in 1853 en beïnvloedde de kunst zodanig dat zijn invloed tot op de dag van vandaag zichtbaar is. Hoewel de erkenning voor de kunstenaar veel te laat kwam, tonen hedendaagse kunstenaars hun dankbaarheid nog steeds op verschillende manieren, of het nu muurschilderingen zijn of gewoon een subtiele knipoog naar zijn herkenbare stijl van Van Gogh.

De nieuwste editie van De Nuenense Krant online