Kerstpakkettenactie ‘Nuenenaren voor Nuenenaren’

Ook dit jaar is er weer de inmiddels bekende kerstpakkettenactie ‘Nuenenaren voor Nuenenaren’. Het is een initiatief van de Gezamenlijke Nuenense Kerken onder het motto ‘Zorg voor elkaar’. De kerstpakketten zijn bestemd voor Nuenense gezinnen en alleenstaanden, voor wie een dergelijk pakket zeer welkom zal zijn.
                  
06-12-2019, 15:59
Er worden ook ‘aandachtspakketten‘ gemaakt voor mensen die in het afgelopen jaar afscheid hebben moeten nemen van een van hun dierbaren, én voor mensen die vanwege hun persoonlijke situatie extra aandacht verdienen. Door deze gezinnen en personen een bescheiden kerstpakket/'aandachtspakket' aan te bieden, hopen wij dat ook voor hen de komende feestdagen wat extra glans zullen krijgen. ‘Nuenenaren voor Nuenenaren’ De actie gebeurt met medewerking van de Nuenense supermarkten. Het mooie van deze actie is dat deze kerstactie georganiseerd wordt dóór en vóór Nuenense mensen: ‘Nuenenaren voor Nuenenaren’. Op zaterdag 14 december zult u bij het boodschappen doen in de supermarkt, worden aangesproken door vrijwilligers met de vraag of u wat extra’s wilt kopen i.v.m. onze kerstactie. Als ‘hulp‘ krijgt u dan een soort boodschappenlijstje aangereikt met daarop een aantal artikelen waaruit u een keuze kunt maken. Wanneer u de kassa gepasseerd bent, kunt u uw extra artikel(en) in de daarvoor gereedstaande kratten/dozen deponeren. 300 adressen De ervaring leert dat het winkelend publiek deze actie van harte ondersteunt en omarmt. Dit komt omdat het een actie is met een doel ‘dichtbij‘: mensen uit onze eigen Nuenense samenleving. Kerkbetrokkenheid of levensbeschouwelijke achtergronden spelen hierbij geen rol. Als u de vraag stelt: ‘Is er in het redelijk welvarende Nuenen nog sprake van armoede?’, dan is het antwoord ja. Maar dan armoede in relatieve zin. Armoede die je niet kunt vergelijken met armoede in veel ‘Derde Wereldlanden‘. Wij krijgen ieder jaar ongeveer 300 adressen binnen bij wie een kerstpakket/aandachtspakket zeer welkom is. De ontvangers van de pakketten reageren soms verbaasd, maar vaak ook heel dankbaar en geëmotioneerd. Wij hopen dat we op zaterdag 14 december veel mensen in de supermarkten mogen begroeten, zodat de kerstactie weer een groot succes wordt. In de week van 16 december worden de pakketten samengesteld en aan huis bezorgd. Bij voorbaat dank voor uw gulle gaven een voor het meedoen aan deze mooie actie. Voor meer informatie: Klara Jansen, tel. 040-2833434 / 06-13045453, k.jansenboshuizen@onsnet.nu en Theo Swinkels, tel. 040-2833514, t.swinkels01@onsnet.nu.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


advertorial Beekstraat - Nuenen

‘Wist je dat?’ VVN Nuenen informeert: Een andere snelheidsmeter

Een voertuig dat twee keer zo snel beweegt, krijgt vier keer zoveel energie. Dat heeft allerlei gevolgen. Bij een aanrijding komt vier keer zoveel energie vrij, wordt dus veel meer schade aangericht, is er veel meer kans dat er verwondingen ontstaan. Dat geldt voor een auto even sterk als bij een (elektrische) fiets.

Walsen als Doornroosje

Na een spetterende editie van Hello Vienna in 2016, is het tijd voor een vervolg. Wenen komt naar Nuenen toe op zaterdagavond 25 januari 2020. Het GMK, toonaangevend orkest met grootse concerten, speelt dan het Nieuwjaarsconcert in Weense stijl.

Veel trekpaarden op internationale veulenkeuring Gerwen

De internationale veulenkeuring brengt aardig wat trekpaarden op de been bij het Gerwense kerkplein. Zaterdag 14 december om 10.00 uur begint deze keuring in de dorpskom van Gerwen. Het traditionele evenement is aantrekkelijk voor publiek en fotograferende en filmende belangstellenden.

Thema-avond W70 over mobiliteit

Het begrip mobiliteit roept in Nuenen veel vragen op. Daarom organiseert W70 een thema-avond over dit belangrijke onderwerp.

Sunny Blues Nuenen presenteert: The Goshawks

Zondagmiddag 8 december, vanaf 15.30 uur, spelen The Goshawks het dak eraf in café Schafrath. Deze bluesband staat garant voor een middag vol met afwisselende bluesstijlen: Chicago Blues, Texas Blues, Rock & Roll, Rockabilly, om er maar wat te noemen.