Op reis naar de Zuid- en de Noordpool

Bé van Gulderen heeft twee wel zeer bijzondere reizen gemaakt. Niet een reisbestemming die velen van ons gemaakt hebben. Het is natuurlijk ook wel iets heel anders dan naar de Franse binnenlanden.
                  
05-12-2019, 09:29
In 2016 en 2018 heeft hij namelijk twee expeditiecruises gemaakt naar de Noordpool en naar de Zuidpool. In het noordelijk poolgebied was dit rondom Spitsbergen. En in het Zuiden rondom het Antarctische schiereiland. Twee zeer bijzondere reizen. 9 december Bé wil graag zijn persoonlijke ervaringen met ons delen. Als bezoeker van de grootste ijsvelden van de wereld heeft hij veel geleerd over de diversiteit van de flora en de fauna in de beide poolgebieden. Bé komt hierover vertellen op 9 december om 14 uur, maar een half uurtje eerder staat de koffie al voor je klaar. Er zijn geen kosten aan verbonden en je hoeft je niet op te geven. Welkom bij de Werkgroep Leefbaarheid Gerwen (WLG), D’n Heuvel, Heuvel 11 in Gerwen. Website: www.digitaal-dorpsplein-gerwen.nl. Mailadres: werkgroepleefbaarheidgerwen@gmail.com, tel. 06-41102625.

Foto: Bé van Gulderen.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Extra concert gipsyjazz in kerstsfeer in Gerwen

Maandag 23 december is de virtuoze accordeonist Dominique Paats te gast bij ‘Paulus Schäfer invites’ in Gerwen. Die dag zijn er twee gipsyjazzconcerten in kerstsfeer in muziekcafé De Stam.

De nieuwste editie van De Nuenense Krant online

Jongerenwerk is er voor alle jongeren in Nuenen

Het was oktober 2015 dat wij in De Nuenense Krant voor het laatst de jongerenwerkers van de LEVgroep in Nuenen aan het woord lieten. Hoog tijd voor een hernieuwde kennismaking. Zij behoren immers tot de groep harde werkers die niet snel in de openbaarheid treedt, maar op de achtergrond belangrijk werk verzet. Zij zijn de belangenbehartigers voor alle jeugd tussen de 10 en 23: de vraagbaak, het luisterend oor, het steuntje in de rug op het gebied van alcohol, drugs, seksualiteit, wonen, werken, stage, school.

Inzamelactie DE-punten voor Voedselbank

Niet iedereen profiteert evenveel van een goedlopende economie. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens. Gelukkig kan de Voedselbank een aantal van deze mensen ondersteunen met een wekelijks voedselpakket.

Dienstverlening Taxbus rond de feestdagen

Tijdens de jaarwisseling is de dienstverlening van Taxbus aangepast. Op Oudejaarsavond stopt Taxbus eerder en in de Nieuwjaarsnacht worden alleen rolstoelgebonden klanten vervoerd. Reizigers worden geadviseerd de ritten tijdens de feestdagen tijdig aan te melden.

AutoMaatje Nuenen

Sinds de officiële start, twee maanden geleden, hebben we bij AutoMaatje Nuenen niet stilgezeten. Dankzij de inzet van een enthousiaste groep van ca 30 vrijwilligers en twee coördinatoren, zijn er in korte tijd zo’n 100 deelnemers ingeschreven en 200 ritten verzorgd voor dankbare deelnemers. Dat blijkt wel uit de reacties: begeleiding van deur tot deur, ondersteuning in de wachtkamer, een kopje koffie, een leuk gesprek en samen lachen.