Gildegroet aan Janus Jansen

Dinsdag 26 november jl. was het een heugelijke dag voor de Sint Antoniusschut. Ons oudste lid Janus Jansen bereikte een leeftijd die nog nooit door een schutsbroeder, zover we kunnen nagaan, is bereikt: 95 jaar.
                  
02-12-2019, 21:52
Ook al heeft Janus' gezondheid de laatste tijd wel enigszins te wensen overgelaten, hij is weer volop aan zijn conditie aan het werken. Hij loopt weer regelmatig rondjes met zijn rollator. En zijn grapjes zijn weer als vanouds. Activiteiten Janus, je bent een belangrijk persoon voor het Eeneind. Je hebt bij veel verenigingen je inzet getoond. Bij EMK bestuurslid en manusje-van-alles, wat zorgde dat je tot Erelid werd benoemd. Je was een verdienstelijk redactielid voor het ‘Schakeltje’ van EMK, Wijkblad Eeneind en beschrijver van het Eeneind in je eigen drukwerken, zoals ‘Eeneind’, en informatiebron voor ‘Nuenen op het randje’. Ook bij de Riefels was je als kabouter een prominent figuur, waar veel jeugd plezier mee beleefde op de carnavalskindermiddagen. Bij ons schutje was je jarenlang tamboer en zilverdrager en zo sta je nog trots op onze laatst onthulde groepsfoto. Dit heeft ertoe geleid dat het (toen nog) de Koningin behaagde om je te bedanken met een Koninklijke onderscheiding. Janus, bedankt namens het hele Eeneind en nog vele gezonde jaren gewenst!

Foto: ’s: Theo van Vijfeijken/De Nuenense Krant

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Kra, Kri, Kris, ik wens dat Agrarisch Kinderdagverblijf Krakenburg geopend is

Vrijdagmiddag 29 november jl. was er dan eindelijk de officiële opening. In de herberg op de boerderij is het al snel gezellig druk. De buurtvereniging van Olen en Stad van Gerwen, de deelnemers van de dagbesteding met hun ouders en de vele mensen die een handje hebben geholpen bij de verbouwing van de boerderij, zijn aanwezig.

Van Goghquiz in Vincentre Special

Heeft u de glanzende Vincentre Special nog op tafel liggen? Een magazine boordevol boeiende informatie over Museum Vincentre in Nuenen, zijn vrijwilligers en over de passies van ‘onze’ beroemde schilder Vincent van Gogh. Waarschijnlijk heeft u de wetenswaardigheden al ontdekt rond het Nuenense Van Goghhuis. En heeft u de bijzondere natuurlocaties al bekeken die Vincent hier geschilderd en getekend heeft. Wat vindt u van de prachtige, kleurrijke schilderijen van Van Gogh die in dit magazine te zien zijn?

Fietsverlichtingscontroles ‘Ik Val Op’ in Nuenen

Fietsverlichting is essentieel om zelf goed te kunnen zien én om gezien te worden door anderen. Fietsers zonder verlichting geven andere verkeersdeelnemers vaak een onveilig gevoel.

Werk mee aan het verspreiden van het nieuws in Nuenen c.a.!

Ben jij de gemotiveerde bezorger/bezorgster die De Nuenense Krant wekelijks in een bepaalde wijk in Nuenen, Gerwen, Nederwetten of Eeneind gaat bezorgen? Meld je dan nu aan!

Black Friday bij De Nuenense Krant 21% BTW, WEG ERMEE

Reserveer vandaag, vrijdag 29 november 2019, per mail uw advertentieplaatsing voor in De Nuenense Krant week 49, 50 en 51 2019. Plaatsing in 1, 2 of alle 3 de weken.

Optreden Zingerij Dwarsgetuigd in Cacaofabriek Helmond

Zondag 8 december wordt om 13.30 uur de hartverwarmende film Fisherman’s Friends vertoond in de Cacaofabriek in Helmond. Daarna volgt een optreden van shantykoor Zingerij Dwarsgetuigd uit Nuenen.