Naar het museum met WLG

Het is koud buiten en dan is fietsen en wandelen een stuk minder aantrekkelijk. Daarom organiseert WLG jaarlijks een aantal museumbezoeken in de winter. Dit keer wordt er gestart met een bezoek op 6 december aan het klompenmuseum Best.
                  
28-11-2019, 12:31
Klompenmuseum Best is een kleinschalig museum. Op de plek waar nu het museum gevestigd is, heeft tientallen jaren de klompenfabriek van familie van Aarle gestaan. Ontelbaar veel klompen zijn er gemaakt, maar in 2010 werd de fabriek gesloopt; gelukkig zijn de machines bewaard gebleven. Museum In 2015 is met onder andere deze machines en gereedschappen een museum geopend. In het museum wordt een film getoond waarin te zien is hoe een klomp gemaakt werd. Er wordt uitgelegd hoe klompen handmatig en machinaal vervaardigd werden. En natuurlijk zijn er verschillende klompen te bewonderen. Het winkeltje verkoopt ook nog altijd klompen. Ga je mee? Je kunt met ons mee, we gaan met meerdere auto’s, vertrek vrijdag 6 december om 9.30 uur vanaf de parkeerplaats bij D’n Heuvel in Gerwen. De kosten om mee te rijden bedragen € 2,00. In het museum kun je zelf consumpties kopen. Het museumbezoek zal zo’n 2,5 uur duren. Je mag een vrijwillige bijdrage geven. Helaas is het gebruik van de museumjaarkaart niet mogelijk. Er is toegang voor rolstoelgebruikers, maar helaas geen invaliden- toilet. Je kunt je opgeven voor 30 november bij Annemarie Tenback: a.tenback69@gmail.com of tel.: 06-53847886. Paul Mol: paulmol1943@gmail.com of tel.: 06-22571242. Deze winter zullen we ook nog naar het Daf Museum in Eindhoven gaan, op 10 januari en op 24 januari naar het Klooster Brabantse Kluis in Aarle Rixtel en op 7 februari naar het Vincentre in Nuenen. Op 6 maart willen we graag een dagtocht maken met de bus naar Antwerpen. Maar over deze museumbezoeken later meer, eerst naar het Klompenmuseum.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Merain kerstconcert: ‘A Celtic & Colourful Christmas’

Geniet in het sfeervolle Van Goghkerkje van de mooiste kerstmuziek uit onder andere Ierland, Duitsland, Bulgarije, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten én dit jaar ook uit Zweden, het bosrijke winterwonderland van Niels Holgersson en Pippi.

Landschapswandeling Papenvoortse Heide

Donderdagmiddag 5 december organiseert IVN Nuenen voor belangstellenden een landschapswandeling van 2,5 uur naar de Papenvoortse Heide.

Kom in de stemming met het Just Us Kerstconcert ‘An a capella Christmas’

Just Us brengt zaterdag 21 december om 20.15 uur een gevarieerd Kerstconcert in Het Klooster. ‘Bij eerdere concerten in Het Klooster werden we altijd warm onthaald door een volle zaal en stonden we lekker dicht op het publiek.’ Met enkel de stem als instrument, perfect a capella gezongen, gaat Just Us u weer beroeren. Dit concert grijpt aan, nodigt uit en zindert nog lang na.

Jazz van drie tot zes

Na het geweldige optreden van dixielandband ‘His Masters Noise’, is het nu de beurt aan het Bommels Jazz Combo, om op zondagmiddag 1 december een swingende middag te verzorgen in het paviljoen van Strandbad Enode, Enodedreef 3 in Nuenen.

Geschiedenislezing op 6 december

Voor de Senergiek geschiedenislezing van december een oude bekende: Hans Könemann. In het vorige seizoen verzorgde hij een drukbezochte lezing over de geschiedenis van het schrift en de boekdrukkunst.

Dobbelen in Gerwen

Ieder jaar zijn er hilarische momenten tijdens het Sinterklaasdobbelspel bij WLG. En daarom vinden we het dit jaar weer de moeite waard om het opnieuw te organiseren.