Steven Kruijswijk geeft het startschot bij de Dikke Banden race Gemeentelijke onderscheiding voor de heer Steven Kruijswijk

Afgelopen zondag was rond het Park en in de Vincent van Goghstraat een wielerparcours uitgezet voor tijdens de Dikke Banden race. Niemand minder dan Steven Kruijswijk, geboren en getogen in Nuenen, was daarbij aanwezig.
                  
24-11-2019, 22:09
Voor de drie categorieën: kinderen van 7-8 jaar, kinderen van 9-10 jaar en kinderen van 11-12 jaar, gaf hij het startschot, met een bel, en verzorgde hij de prijsuitreiking. Voor iedere deelnemer was er een verrassing. Zo ook voor Steven zelf. Hij ontving die middag uit handen van burgemeester Houben een gouden erepenning van de gemeente Nuenen. Steven Kruijswijk is beroepswielrenner bij de succesvolle wielerploeg Jumbo-Visma. Als succesvolle ronderenner behaalde hij in 2016 de vierde plaats in de Giro d’Italia, een vierde plaats in 2018 in de Vuelta en in 2019 een podiumplaats (3e) in de Tour de France. Bekijk hier de foto's, gemaakt door onze fotograaf Theo van Vijfeijken.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Bezorging Vincentre Special

De nieuwste editie van De Nuenense Krant online

Weverkeshof is weer Sinterklaashof

Sinterklaas heeft weer zijn intrek genomen in Weverkeshof, dat gedurende zijn verblijf ‘Sinterklaashof’ heet. De Sint en Hoofdpiet hebben daar ieder hun eigen slaapkamer en de andere Pieten hun werkruimte, voor het inpakken van cadeautjes.

Coole hoogheden Raod van Zatterdag

Zondag 17 november jl. is met een spectaculaire act de nieuwe prins van de Raod van Zatterdag bekend gemaakt. Eerst is natuurlijk op gepaste jungle-wijze afscheid genomen van prins Parade en adjudant Junior en werden zij bedankt voor een mooi carnavalsjaar.

Bellen met d'n Burger

In de rubriek 'Bellen met d'n Burger' laten beurtelings onze politiek verslaggevers Gemma Eerdmans en Frans Lammerts burgemeester Maarten Houben aan het woord over zaken binnen zijn taakgebied die op dat moment actueel zijn. Dit om een genuanceerd beeld te schetsen van waar een burgemeester zoal mee bezig is en voor welke afwegingen hij zich gesteld ziet. Deze week in De Nuenense Krant: de 'visie op Nuenen c.a.' met het oog op de toekomstbestendigheid van de gemeente, door het college geschreven in opdracht van de raad.

‘Wist je dat?’ VVN Nuenen informeert: Zeven kilometer te hard

Bijna ieder van ons wordt wel eens geflitst. En nogal vaak met maar een kleine overschrijding van de maximumsnelheid. In 2018 kregen 650.000 mensen in Nederland een boete voor 4 kilometer per uur te hard rijden, binnen de bebouwde kom.