Pieter Fitters Jaarconcert van het Nuenens Mannenkoor

Zaterdag 16 november jl. vond in de theaterzaal in Het Klooster het inmiddels traditionele Jaarconcert van het Nuenens Mannenkoor plaats, genoemd naar een van de oprichters en eerste voorzitter van het koor. Inmiddels ook traditioneel is, dat het Nuenens Mannenkoor zich tijdens dat jaar laat bijstaan door een ander koor of een andere band.
                  
18-11-2019, 19:00
Dit jaar werd de avond gezamenlijk ingevuld met de Falcon Town Jazz Band, een 7-koppig orkest dat al bijna 25 jaar op een enthousiaste manier voornamelijk dixielandjazzmuziek ten gehore brengt. Het uitgebreide, veelzijdige en afwisselende repertoire bestaat voornamelijk uit nummers uit de twintiger en dertiger jaren. Animo Helaas was de zaal, waarschijnlijk als gevolg van de concurrentie van de wedstrijd van het Nederlands elftal die avond, niet geheel gevuld. De thuisblijvers kregen echter ongelijk, want in tegenstelling tot het Nederlands elftal, scoorden het Nuenens Mannenkoor én de Falcon Town Jazz Band die avond wél. Genres De aftrap van de concertavond was voor de jazzband, die met hun swingende dixielandmuziek al meteen het nodige enthousiasme opriep bij het publiek met de nummers ‘Is it true what they say about Dixie’ en ‘Tishomingo blues’. Hierna was het de beurt aan het Nuenens Mannenkoor, dat, na hun bekende ope-ningshymne, een geheel ander genre muziek bracht, maar waarbij hun laatste nummer ‘An American Trilogy’ ook een aardig dixie-gehalte had. Het programma voor de pauze werd afgesloten met een gezamenlijk nummer, het overbekende ‘Hello Dolly’. Herinneringen Na de pauze opende het Nuenens Mannenkoor met ‘The Rhythm Of Life’. Ook de rest van de nummers riep bij velen in het publiek nostalgische herinneringen op aan hun tienertijd door nummers met een hoog jaren-zestig gehalte, zoals Sloop John B., House of the rising sun, Sealed with a kiss, He ain’t heavy, He’s my brother en Da do ron ron. Daarna bracht de Falcon Town Jazz Band met nog meer elan dan voor de pauze swing in de zaal, waarbij de verschillende so-lo’s tot enthousiaste reacties van het publiek leidden. Het concert werd afgesloten met een gezamenlijke, wervelende versie van ‘Oh When The Saints’ en tenslotte een muzikale oproep aan iedereen met ‘We’ll meet again’. Al met al een geslaagde avond, gehoord ook de vele positieve reacties uit het publiek, met een gezellige nazit, die muzikaal werd opgeluisterd door het gastorkest van deze avond.

Foto: 's: Petra van Laarhoven/De Nuenense Krant

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


En het is… PRINSES FEMME!

Traditiegetrouw op de eerste vrijdag na de elfde van d’n elfde, vond 15 november jl. in Het Klooster het Dwèrsdebuut van de Dwèrsklippels plaats. Voor de tweede keer in het bestaan van de vereniging zal een dame de carnavalskar trekken: Femke Arts. Daarbij ondersteund door ‘haar drie mannen’ Harry Smulders, manlief Jan Arts en Remco van den Bogaard. Hun motto: Let’s pronk!

Welkom in Nuenen Sinterklaas! (2)

Welkom in Nuenen Sinterklaas!

The Marbletones

Zondagmiddag 17 november staan vanaf 15.30 uur The Marbletones op het podium in café Schafrath. Ze spelen authentieke jaren ‘50 - ‘60 Rhythm & Blues, Rock & Roll en stevige Funky grooves.

Theatermiddag over Bonhoeffer

Op 5 mei 2020 is het 75 geleden dat de Tweede Wereldoorlog werd beëindigd. Op die dag vieren wij de vrijheid. Op 9 april 2020 is het 75 jaar geleden dat Dietrich Bonhoeffer zijn leven gaf voor die vrijheid.

Openbare vergadering Dorpsraad Gerwen

U bent welkom tot het bijwonen van de openbare vergadering van Dorpsraad Gerwen om woensdag 13 november in SSCA ‘D’n Heuvel’, Heuvel 11 te Gerwen, aanvang 20.00 uur.