Moment van toneelgeluk

22 november is de première van ons nieuw toneelstuk ‘Momenten van geluk’. Een moment van geluk voor mij is een dinsdagavond vlak voor een van de laatste repetities: de theaterzaal van Het Klooster binnen komen lopen en die unieke toneelsfeer ervaren.
                  
14-11-2019, 12:08
Het halfduister, de geur van alle doeken die er hangen. Het gedempte geluid van de spelers die zich achter de coulissen aan het omkleden zijn en de regisseur die de laatste voorbereidingen bespreekt met de regieassistente. Het decor is nog provisorisch, dat wordt pas de dag voor de generale repetitie opgebouwd. Maar we spelen al echt voor het ‘echie’. Geen grapjes meer tijdens het spelen, maar concentratie. Tempo, emotie en humor, het moet nu allemaal op z'n plaats vallen. Nog twee repetities en een generale. Toneelbijgeloof zegt dat er dan altijd een rampzalige repetitie komt. Laat dat dan maar vanavond zijn. Maar ervaring leert gelukkig ook dat het bij de Lindespelers altijd goed komt. Kom kijken, de Lindespelers spelen ‘Momenten van geluk’ in Het Klooster: 22 en 23 november om 20.00 uur, 24 november om 14.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.lindespelers.nl.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Knutselen met klei

Deze workshop is voor kinderen tussen de zeven en twaalf jaar. Je gaat aan de gang met klei, eerst kneden, rollen en plat slaan. Daarna drapeer je de klei over een fles of een bol, totdat deze helemaal bedekt is. Vervolgens maak je de vorm erin en hierbij gebruik je aluminiumfolie, dopjes en ander materiaal. Zo ontstaat er een kabouterhuisje, een kikker, een kabouter, of misschien heb je nog wel een ander idee.

Kaartverkoop Maestro door Drumfanfare Jong Leven

Al eerder informeerde Drumfanfare Jong Leven u over hun aankomende concert ‘Maestro door Drumfanfare Jong Leven.’ Een concert, geïnspireerd door het bekende televisieprogramma, waarmee zij hun 60-jarig jubileumjaar zullen afsluiten.

Atelier Riki Rooijakkers en atelier Steen van Heleen deelnemer aan landelijk Atelierweekend

Komend weekend, 16 en 17 november, is het landelijk Atelierweekend. Belangstellenden kunnen tijdens dit weekend een kijkje nemen in de ateliers van kunstenaars en ook in gesprek gaan met die kunstenaars. Er zijn twee Nuenense kunstenaars die deelnemen aan het landelijk Atelierweekend. Dat zijn atelier Riki Rooijakkers en atelier Steen van Heleen.

Schôn Vrouwkesavond een bijzonder traditie

Nog voordat de sleutel wordt overgedragen door de burgemeester aan Prins(es) Carnaval, is Nuenen al een avond ingepikt door de vrouwen. Schôn Vrouwkesavond, al vele jaren een begrip in Nuenen.

Wie wordt de nieuwe Jeugdprins(es) van de Dwèrsklippels?