De politiek is nu aan zet!

Woensdag 6 november jl. was er een landelijke onderwijsstaking. De scholen uit Nuenen deden daaraan mee. Er waren diverse acties op verschillende plekken. Het zou zomaar kunnen dat dit niet de laatste staking is geweest. Dat het water aan de lippen staat, beseffen ze namelijk nog steeds niet in Den Haag. En men zegt bij dringende kwesties die daadkracht nodig hebben, wel eens: het is vijf voor twaalf. Het zal niet lang meer duren en dan is het in onderwijsland vijf óver twaalf!
                  
11-11-2019, 21:10
Wie weet moeten er tegen die tijd nog meer klassen naar huis worden gestuurd. En dat is het laatste wat men wil in het onderwijs. Er wordt altijd eerst geprobeerd om het intern op te lossen, maar als er later in het jaar een griepgolf gaat komen, zal Leiden in last zijn. Waar waren de acties? De Nuenense scholen van de Eenbes sloten zich aan bij de door de Stichting Eenbes opgezette actie en verzamelden zich om 08.00 uur op de rotonde bij de Brigidakerk in het centrum van Geldrop. Zij voerden, voor het werkverkeer zichtbaar, een stil protest uit. Regelmatig gingen ze met z’n allen een rondje lopen over de zebrapaden. Door het grote aantal deelnemers, ontstonden er van alle kanten wel opstoppingen in het verkeer. Er werd echter ook bewust voor gekozen om het verkeer juist wel even doorgang te verschaffen. Door de spandoeken en t-shirts met onder andere de opdruk ‘Ik ben WEL topprioriteit’, ‘#slobverdorie’, begreep iedereen wat er aan de hand was. Hier en daar was er een morrende automobilist, maar de toeterende auto’s met een opgeheven duim hadden de overhand. En ook bij de Effenaar De Mijlpaal en de Rietpluim, beide scholen van de Stichting PlatOO, zijn naar de Effenaar gegaan. Daar hadden zich duizenden onderwijsmensen verzameld. Er waren verschillende sprekers vanuit het onderwijs zelf. Niet iedereen kon naar binnen, maar alles was buiten op een scherm te volgen. Ook het livedebat dat op dat moment in Den Haag gevoerd werd. Lees het volledig opinieverslag door onze redacteur Gemma Eerdmans deze week in De Nuenense Krant.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Allerzielenconcert Muzikale topprestatie, weldadige belevenis

Het Allerzielenconcert, afgelopen zaterdagavond in de H. Clemenskerk, werd een volwaardige muzikale belevenis. Projectkoor Lux Aeterna, met vele ervaren Nuenense koorzangers in zijn gelederen, deed samen met het Valkenswaards Kamerorkest, vier solisten en pianist Mark van Nispen muziek van Mozart grote eer aan. De reacties na afloop waren dan ook juichend.

Black Friday: Super koopjesdag

Woensdag 27 november in De Nuenense Krant: Black Friday: Super koopjesdag.

Club Sam luidt de noodklok

Club Sam, de unieke activiteitenclub uit Nuenen voor gehandicapte kinderen en jongeren, kampt met een zwaar tekort aan vrijwilligers.

Meet and greet met Roy Donders in tuincentrum Coppelmans

Historische beelden

Ontvang de hoogste bezorgvergoeding in Nuenen c.a.