Allerzielenconcert Muzikale topprestatie, weldadige belevenis

Het Allerzielenconcert, afgelopen zaterdagavond in de H. Clemenskerk, werd een volwaardige muzikale belevenis. Projectkoor Lux Aeterna, met vele ervaren Nuenense koorzangers in zijn gelederen, deed samen met het Valkenswaards Kamerorkest, vier solisten en pianist Mark van Nispen muziek van Mozart grote eer aan. De reacties na afloop waren dan ook juichend.
                  
11-11-2019, 20:48
Voor het zesde achtereenvolgende jaar wist dirigent Tom Suters samen met zijn organisatorische rechterhand Mariejon Punt een koor van een kleine honderd koorzangers bij elkaar te krijgen, ditmaal voor de vertolking van werken van Wolfgang Amadeus Mozart. Centraal stond zijn Requiem – zeer toepasselijk dus voor een Allerzielenconcert. Maar ook het Valkenswaards Kamerorkest was van de partij, met een evenwichtiger samenklank dan ooit. Vier goed gevooisde solisten en een virtuoze pianist completeerden de bezetting. Behalve dat sopraan Caroline Chamboné solistisch met haar zuivere stem de hele kerk wist te bestrijken, accordeerden ook de vier solisten samen, gepositioneerd pal tegenover de voorste rij toeschouwers, prima. Harmonieus geheel Dreigde bij aanvang het orkest het koor nog licht te overstemmen, al snel was daar geen sprake meer van en vormden koor en orkest een klankrijk, harmonieus geheel. Dat het concert uitverkocht was (in de kerk waren zelfs rijen stoelen bijgeplaatst) waardoor (mede dankzij een groot geluiddempend achterdoek) de beruchte nagalm van de Clemenskerk bedwongen werd, deed het geheel des te beter tot zijn recht komen. Lees deze week de recensie en foto's van onze verslaggever Frans Lammerts in De Nuenense Krant.

Foto: 1. 90-koppig projectkoor Lux Aeterna Foto 2. ... tot de laatste (extra) plaats bezet... Foto 3. Tot slot met z'n allen het Ave Verum zingen..

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Black Friday: Super koopjesdag

Woensdag 27 november in De Nuenense Krant: Black Friday: Super koopjesdag.

Club Sam luidt de noodklok

Club Sam, de unieke activiteitenclub uit Nuenen voor gehandicapte kinderen en jongeren, kampt met een zwaar tekort aan vrijwilligers.

Meet and greet met Roy Donders in tuincentrum Coppelmans

Historische beelden

Ontvang de hoogste bezorgvergoeding in Nuenen c.a.

Verse wafels