Club Sam luidt de noodklok

Club Sam, de unieke activiteitenclub uit Nuenen voor gehandicapte kinderen en jongeren, kampt met een zwaar tekort aan vrijwilligers.
                  
11-11-2019, 15:16
Coördinatoren Ans, Mark en Tonnie: ‘De tijden zijn veranderd, vroeger kregen jongeren nog studiefinanciering en konden zij in het weekend fijn met onze kinderen komen spelen en werken. Zo leerden en groeiden zij in hun ontwikkeling en interesse, die vaak bij hun studie aansloot. Tegenwoordig moet de jeugd met een bijbaantje aan de slag in het weekend, om studie, kleding, kamer e.d. te kunnen bekostigen. Alleszins begrijpelijk, maar hierdoor komt ons mooie clubje wel in de problemen, wij hebben een tekort aan vrijwilligers!’ Om de week Dit betekent dat Club Sam voorlopig om de week één van de twee groepen (17 kinderen) af zal moeten zeggen, om een verantwoorde bezetting te kunnen garanderen. Dit geldt dus ook voor álle uitjes waar de kinderen zich zo enorm op verheugd hebben. Om te beginnen gaat de Ontdekfabriek komende week voor één groep niet door. De laatste keer dat dit gebeurde, was in 2008, toen Club Sam, net zoals nu, ook een zwaar tekort aan vrijwilligers had. Open Dag en nieuwe vrijwilligers Club Sam heeft destijds een Open Dag georganiseerd om nieuwe vrijwilligers te werven en hier zijn ruim tien nieuwe vrijwilligers uit voort gekomen. Dit aantal is nu ook nodig, zonder minimaal tien nieuwe vrijwilligers zullen de kinderen voorlopig nog maar om de week naar Club Sam kunnen komen. Wij zijn daarom per direct op zoek naar vrijwilligers in alle leeftijden. Je mag vrijwilliger bij Club Sam worden vanaf 16 jaar en er is geen maximumleeftijd. Onze oudste vrijwilligster is de 70 al gepasseerd, dus iedereen met motivatie, enthousiasme en een gezonde dosis humor is meer dan welkom in ons vrijwilligersteam. Club Sam Club Sam is elke zaterdag actief van 13.00 tot 16.00 uur. Elke zaterdag aanwezig zijn is natuurlijk superfijn, maar zeker niet verplicht. We zijn op dit moment met alle handjes enorm geholpen. We hopen dat we je hebben kunnen interesseren voor het leukste clubje van Nuenen, want alleen met jouw hulp kunnen onze kindjes weer elke week komen spelen. Voor alle informatie over Club Sam, neem een kijkje op www.clubsam.nl of neem contact op met coördinator Mark Deckers, tel. 06-13783839 om eens vrijblijvend een kijkje te komen nemen op Club Sam. Wij zijn ervan overtuigd dat je, als je eenmaal kennis hebt gemaakt met onze kids, verkocht bent. Zien we je snel? Dikke knuffel namens alle kinderen van Club Sam.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Meet and greet met Roy Donders in tuincentrum Coppelmans

Historische beelden

Ontvang de hoogste bezorgvergoeding in Nuenen c.a.

Verse wafels

Muzikaal optreden van de Bloe Noots

Zondag 10 november verzorgt Muziekgezelschap De Bloe Noots uit Sterksel een gratis optreden voor bewoners en overige inwoners van Nuenen in Gasterij Jo van Dijkhof. Van 14.30 tot 17.00 uur spelen zij hun eigentijdse muzikale repertoire. Hiermee geven zij gehoor aan de oproep van bewonerscommissie Jo van Dijkhof om de oude muziekzondagmiddagen weer nieuw leven in te blazen.

Gastoptreden Mark Elbers: Live muziek uit de jaren ‘50, ‘60 en ‘70 in Het Klooster

Zaterdag 9 november houdt Het Klooster in samenwerking met twee geweldige orkesten, The Jumping Whirlwinds en Maxpoint, een vintage muziekavond die bol staat van herkenbaarheid en nostalgie.