Historische beelden

                  
08-11-2019, 12:12
Op 20 april 1923 betrok Leo Mesman met zijn gezin met zeven kinderen de Sint-Janshoeve op de Berg. De familie kwam van Spaarndam en woonde op de Berg, tot zij eind 1928 verhuisde naar Soeterbeek 2. Van hier vlogen de kinderen uit. Zoon Leo begon in 1942 op de Opwettenseweg een ‘Melkslijterij’, later ‘winkel in zuivelproducten en vleeswaren, margarine, spijsolie, vis en vleesconserven, jam en limonadesiroop.’ In 1954 kocht hij Parkstraat 18 en dreef daar onder de naam ’t Zuivelhuis (foto) zijn winkel tot juni 1977, die daarna afgebroken werd.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Ontvang de hoogste bezorgvergoeding in Nuenen c.a.

Verse wafels

Muzikaal optreden van de Bloe Noots

Zondag 10 november verzorgt Muziekgezelschap De Bloe Noots uit Sterksel een gratis optreden voor bewoners en overige inwoners van Nuenen in Gasterij Jo van Dijkhof. Van 14.30 tot 17.00 uur spelen zij hun eigentijdse muzikale repertoire. Hiermee geven zij gehoor aan de oproep van bewonerscommissie Jo van Dijkhof om de oude muziekzondagmiddagen weer nieuw leven in te blazen.

Gastoptreden Mark Elbers: Live muziek uit de jaren ‘50, ‘60 en ‘70 in Het Klooster

Zaterdag 9 november houdt Het Klooster in samenwerking met twee geweldige orkesten, The Jumping Whirlwinds en Maxpoint, een vintage muziekavond die bol staat van herkenbaarheid en nostalgie.

Gipsy Muziek in Weverkeshof

Gipsy Mood raakt de gevoelige snaar op zondag 10 november in Weverkeshof, van 15 tot 18 uur. Gratis entree.

Programma Computercafé Nuenen

Het Computercafé vervolgt haar reeks presentaties deze maand met drie nieuwe onderwerpen.