Muzikaal optreden van de Bloe Noots

Zondag 10 november verzorgt Muziekgezelschap De Bloe Noots uit Sterksel een gratis optreden voor bewoners en overige inwoners van Nuenen in Gasterij Jo van Dijkhof. Van 14.30 tot 17.00 uur spelen zij hun eigentijdse muzikale repertoire. Hiermee geven zij gehoor aan de oproep van bewonerscommissie Jo van Dijkhof om de oude muziekzondagmiddagen weer nieuw leven in te blazen.
                  
07-11-2019, 08:56
De verhuurder van het gebouw, Woningstichting Helpt Elkander, faciliteert dit optreden. ‘Wij vinden het belangrijk dat er een voorziening zoals de Gasterij is en blijft in Nuenen Zuid’, aldus Bas Maassen, directeur-bestuurder van de woningstichting. ‘Het is een belangrijke ontmoetingsplek voor de bewoners en omwonenden en daarnaast maken tal van verenigingen en organisaties gebruik van de ruimte. De Gasterij heeft dus een belangrijke sociale functie in de wijk.’ Open houden van de Gasterij Om die reden heeft Helpt Elkander zich ook sterk gemaakt voor het open houden van de Gasterij, na de aangekondigde sluiting door Archipel begin dit jaar. Samen met de gemeente, bewonerscommissie, bewoners, gebruikers en Archipel, is het gelukt de voorziening open te houden, in ieder geval tot het einde van het jaar. Het initiatief om er een succes van te maken, ligt nu bij de bewonerscommissie en de gebruikers. Tot nu toe is dat ze goed gelukt. Het optreden van de Bloe Noots is een voorbeeld van een initiatief dat door de bewoners zelf is opgepakt. De mannen en vrouwen van de Bloe Noots maken al een flink wat jaren samen muziek, vooral voor de lol en gezelligheid. Zij hopen op een drukke en gezellige middag. U komt toch zeker ook?

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Gastoptreden Mark Elbers: Live muziek uit de jaren ‘50, ‘60 en ‘70 in Het Klooster

Zaterdag 9 november houdt Het Klooster in samenwerking met twee geweldige orkesten, The Jumping Whirlwinds en Maxpoint, een vintage muziekavond die bol staat van herkenbaarheid en nostalgie.

Gipsy Muziek in Weverkeshof

Gipsy Mood raakt de gevoelige snaar op zondag 10 november in Weverkeshof, van 15 tot 18 uur. Gratis entree.

Programma Computercafé Nuenen

Het Computercafé vervolgt haar reeks presentaties deze maand met drie nieuwe onderwerpen.

Wie wordt de nieuwe Jeugdprins(es) van de Dwèrsklippels?

Raoden Maor: wie trekt de kar van de Raod van Zatterdag?

EEN-NA-LAATSTE HINTS