Kindcentrum Crijns Society is een feit!

Op feestelijke wijze hebben Eenbes basisschool de Crijnsschool en Kids Society Erica op donderdag 31 oktober jl., in het bijzijn van wethouder van onderwijs Hetty Tindemans, hun samenwerking ingeleid. ‘Kindcentrum Crijns Society’ is daarmee een feit.
                  
05-11-2019, 12:44
Met bellenblaasmachines en twee versierde pleinen was het een feestelijke happening aan de Heikampen, waar de twee locaties gevestigd zijn. Na een woordje van de directeuren, wethouder Hetty Tindemans en de bestuurders Marcel Strolenberg en Wim Claassen, mochten kinderen van jong tot oud (0 tot 13 jaar) allemaal een letter omdraaien, waarmee de nieuwe naam van het Kindcentrum zichtbaar werd. We gaven elkaar vervolgens allemaal symbolisch een high five om deze samenwerking te bekrachtigen. Taartje en vermaak Voor alle kinderen, ouders, medewerkers, genodigden en belangstellenden was er een taartje met daarop het nieuwe logo, speciaal ontworpen door Lot Sauren, die op een bijzondere wijze de twee bestaande logo's met elkaar verbonden heeft. De hele dag stond verder in het teken van feest. Voor alle kinderen was er een voorstelling van een professionele clown, Arno Huibers theaterproducties. De kinderen (en medewerkers) hebben hier enorm van genoten. Ook voor de kinderen bij de dagopvang en de peuterspeelzaal kwam er een clown langs in de groepen, waar met veel interactie plezier werd gemaakt. Samen spelen Het is een samenwerking die eigenlijk al jaren bestaat, maar nooit had geleid tot één Kindcentrum. Dat werd tijd, volgens Ine Dielissen, locatiemanager van Kids Society Erica en Thijs van Moorsel, directeur van Eenbes basisschool de Crijnsschool. Er werden al geruime tijd activiteiten georganiseerd om voor startende basisschoolkinderen een wat zachtere landing te creëren. Zo komen daarvoor bijvoorbeeld maandelijks peuters op bezoek op het schoolplein van de basisschool, om samen met de kleuters te spelen en al wat te wennen. Volgende stap De volgende stap is om nog meer vanuit dezelfde bril naar kinderen te kijken: de Kindcentrumbril. ‘Samen weten we meer en doordat de kinderen ook in een andere omgeving terecht komen met andere activiteiten, zie je ook weer andere dingen. In een driehoek samen met ouders bekijken we wat de beste aanpak is om de kinderen een stapje verder te helpen. We streven daarbij nog meer naar een doorgaande lijn van 0 tot 13 jaar’, gaf Thijs van Moorsel aan. Dezelfde taal Ine Dielissen: ‘Een belangrijk uitgangspunt voor het Kindcentrum is daarbij dat het een veilige basis moet zijn voor kinderen, die als één geheel voelt.’ De kinderen van Kindcentrum Crijns Society hebben als voordeel dat ze zich mogen verplaatsen naar een andere plek en daarbij niet de hele dag in dezelfde omgeving werken en spelen maar toch lekker dichtbij, en dat daarbij dezelfde pedagogische aanpak geldt. Deze aanpak is namelijk al op elkaar afgestemd omdat beide de werkwijze te hanteren van de Sociaal Sterke Groep. Hierbij spreken ze dezelfde taal naar de kinderen, wat voor veel duidelijkheid zorgt. Ondanks dat er nog ambitieuze plannen liggen om dit verder uit te bouwen ten bate van de kinderen, is er op 31 oktober al een goede en leuke start gemaakt.

Foto: 's: Ming Jiang/De Nuenense Krant

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Hoogste punt van Het Mooiste Blauw bereikt

Wanneer je vanaf de Opwettenseweg je blik liet vallen op het bouwterrein van Nuenen-West, was het al goed te zien. Het hoogste punt is bereikt van basisschool Het Mooiste Blauw in aanbouw. En een dag later alweer een volgende fase: de platen lagen op het dak en die waren heel toepasselijk… ja juist, blauw. In de bouw is het dan tijd voor pannenbier. Een moment om met alle kinderen van de school te gaan vieren.

Karter Tommie van der Struijs voltooit missie: vijfde titel in één seizoen

Hij won dit seizoen al de Winter Cup, het Nederlands Kampioenschap, de rookietitel in het BMC-kampioenschap en het BNL-kampioenschap. Afgelopen weekeinde kwam daar de eindzege in de Dutch Rotax Max Challenge bij. Karter Tommie van der Struijs had in een regenachtig Genk daarvoor genoeg aan de tweede plaats in het dagklassement van de Micromax-klasse. De tienjarige Nuenenaar was maar wat trots op zijn prestatie.

Juanita is blij dat ze weer kan werken: Bij Het Goed heeft ze werk dat haar past

Kunnen werken is belangrijk, maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er is een hele groep mensen die geen werk vindt of kan houden, omdat ze een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. In Nuenen helpt sociaal werkbedrijf WSD deze groep bij het vinden van werk. Eenmaal aan het werk, ondersteunt WSD hen, zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen. In deze serie portretteren we collega’s die hun plekje gevonden hebben.

MORE LIFE - voor een betere wereld

Eén van onze nieuwe vrienden in Ghana is Juma. Hij verkoopt prachtige, leren tassen op het strand van Greater Accra, naast het resort waar wij vlak voor onze terugreis logeren. Juma is een wijze, al wat oudere rastaman. Hij spreekt een leuk soort Engels en houdt contact met ons via de app, tot wij elkaar weer ontmoeten…

Vogelshow Nuenen druk bezocht

Het afgelopen weekeinde werden in Nuenen de 49ste agglomeratiekampioenschappen gehouden. Dit jaarlijks evenement werd, ondanks het matige weer, druk bezocht en met bijna 500 vogels was het weer een van de grootste tentoonstellingen in de regio.

Fotografie van hoog niveau

Fotoclub ‘Knipoog’, sinds 2011 actief als de eerste fotoclub van de vier fotoclubs van PVGE Nuenen, hield afgelopen weekend haar jaarlijkse foto-expositie in het Kwetternest in Nuenen.