Hoogste punt van Het Mooiste Blauw bereikt

Wanneer je vanaf de Opwettenseweg je blik liet vallen op het bouwterrein van Nuenen-West, was het al goed te zien. Het hoogste punt is bereikt van basisschool Het Mooiste Blauw in aanbouw. En een dag later alweer een volgende fase: de platen lagen op het dak en die waren heel toepasselijk… ja juist, blauw. In de bouw is het dan tijd voor pannenbier. Een moment om met alle kinderen van de school te gaan vieren.
                  
05-11-2019, 12:41
Vrijdagmiddag zijn de kinderen van de Mijlpaal met z’n allen op stap gegaan, richting hun nieuwe school. Dat het na dagen van zonneschijn nu regende, deerde niemand. Pannentaart En zo stonden er om 13.30 uur een heleboel kinderen voor de hekken, maar waar waren nou die mannen die dat allemaal aan het bouwen waren. Ze hadden zich bescheiden teruggetrokken in hun bouwkeet, maar zij waren natuurlijk heel belangrijke personen. Dus ze werden er even bij geroepen, want ja, de kinderen hadden wat voor ze meegenomen. Het was geen pannenbier, maar nog veel lekkerder… pannentaart. En wat zo leuk was: de kinderen, hun ouders en andere aanwezigen, mochten daarna een kijkje gaan nemen in het schoolgebouw in aanbouw. Nu nog een soort karkas, maar ongeveer over een half jaar zal daar een volwaardig schoolgebouw staan, waarvan iedereen de contouren nu al kan herkennen: die van de Opwettense watermolen, geschilderd door Vincent van Gogh. Lees deze week het verslag met foto's van onze verslaggever Gemma Eerdmans in De Nuenense Krant.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Karter Tommie van der Struijs voltooit missie: vijfde titel in één seizoen

Hij won dit seizoen al de Winter Cup, het Nederlands Kampioenschap, de rookietitel in het BMC-kampioenschap en het BNL-kampioenschap. Afgelopen weekeinde kwam daar de eindzege in de Dutch Rotax Max Challenge bij. Karter Tommie van der Struijs had in een regenachtig Genk daarvoor genoeg aan de tweede plaats in het dagklassement van de Micromax-klasse. De tienjarige Nuenenaar was maar wat trots op zijn prestatie.

Juanita is blij dat ze weer kan werken: Bij Het Goed heeft ze werk dat haar past

Kunnen werken is belangrijk, maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er is een hele groep mensen die geen werk vindt of kan houden, omdat ze een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. In Nuenen helpt sociaal werkbedrijf WSD deze groep bij het vinden van werk. Eenmaal aan het werk, ondersteunt WSD hen, zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen. In deze serie portretteren we collega’s die hun plekje gevonden hebben.

MORE LIFE - voor een betere wereld

Eén van onze nieuwe vrienden in Ghana is Juma. Hij verkoopt prachtige, leren tassen op het strand van Greater Accra, naast het resort waar wij vlak voor onze terugreis logeren. Juma is een wijze, al wat oudere rastaman. Hij spreekt een leuk soort Engels en houdt contact met ons via de app, tot wij elkaar weer ontmoeten…

Vogelshow Nuenen druk bezocht

Het afgelopen weekeinde werden in Nuenen de 49ste agglomeratiekampioenschappen gehouden. Dit jaarlijks evenement werd, ondanks het matige weer, druk bezocht en met bijna 500 vogels was het weer een van de grootste tentoonstellingen in de regio.

Fotografie van hoog niveau

Fotoclub ‘Knipoog’, sinds 2011 actief als de eerste fotoclub van de vier fotoclubs van PVGE Nuenen, hield afgelopen weekend haar jaarlijkse foto-expositie in het Kwetternest in Nuenen.

Alweer een geslaagd Iers Sessie Festival Nuenen

Zondag 3 november jl. vond het 9de Iers Sessie Festival Nuenen plaats. Na een aarzelende start liepen alle kroegen rond het Park langzaam vol. Het weer zal daar een rol in gespeeld hebben, want eenmaal binnen werden af en toe de kranen boven opengezet. En dat is naar Ierse begrippen precies wat nodig is voor een goede muzikale sfeer.