Karter Tommie van der Struijs voltooit missie: vijfde titel in één seizoen

Hij won dit seizoen al de Winter Cup, het Nederlands Kampioenschap, de rookietitel in het BMC-kampioenschap en het BNL-kampioenschap. Afgelopen weekeinde kwam daar de eindzege in de Dutch Rotax Max Challenge bij. Karter Tommie van der Struijs had in een regenachtig Genk daarvoor genoeg aan de tweede plaats in het dagklassement van de Micromax-klasse. De tienjarige Nuenenaar was maar wat trots op zijn prestatie.
                  
05-11-2019, 11:59
Of het al begon te wennen, kampioen worden? ‘Een beetje’, zei Tommie met een verlegen lach na afloop van de finale op de Belgische piste. ‘Ik had wel gedacht dat ik dit jaar misschien ergens kampioen kon worden, maar zo vaak? Dat had ik echt niet verwacht.’ En dus was het een tevreden Tommie die zijn verhaal deed. Ongekende veelvraat In zijn tweede jaar in de Micromax-klasse ontpopte hij zich als een ongekende veelvraat. Makkelijk was het overigens echt niet altijd geweest, bekende hij. Ook afgelopen weekeinde in de regen niet. ‘In de regen rijden is goed voor de ervaring. Maar ik vind het niet zo fijn. Na de race ben je dan helemaal nat en plakkerig.’ Dat hij in die omstandigheden desondanks goed uit de voeten kan, bewees hij zondag wel. Hij werd derde in de prefinale en tweede in de finale. Samen goed voor ruim voldoende punten om zijn vijfde titel van het seizoen binnen te halen. Tommie van der Struijs bedankt zijn trouwste supporter Ingrid Siegers, Kart Service Brabant, Parolin, Albert en Mario Siegers voor het afstellen van het chassis en de motor, en zijn vader en moeder.

Foto: 's: Bas Kaligis/RaceXpress.nl.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Juanita is blij dat ze weer kan werken: Bij Het Goed heeft ze werk dat haar past

Kunnen werken is belangrijk, maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er is een hele groep mensen die geen werk vindt of kan houden, omdat ze een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. In Nuenen helpt sociaal werkbedrijf WSD deze groep bij het vinden van werk. Eenmaal aan het werk, ondersteunt WSD hen, zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen. In deze serie portretteren we collega’s die hun plekje gevonden hebben.

MORE LIFE - voor een betere wereld

Eén van onze nieuwe vrienden in Ghana is Juma. Hij verkoopt prachtige, leren tassen op het strand van Greater Accra, naast het resort waar wij vlak voor onze terugreis logeren. Juma is een wijze, al wat oudere rastaman. Hij spreekt een leuk soort Engels en houdt contact met ons via de app, tot wij elkaar weer ontmoeten…

Vogelshow Nuenen druk bezocht

Het afgelopen weekeinde werden in Nuenen de 49ste agglomeratiekampioenschappen gehouden. Dit jaarlijks evenement werd, ondanks het matige weer, druk bezocht en met bijna 500 vogels was het weer een van de grootste tentoonstellingen in de regio.

Fotografie van hoog niveau

Fotoclub ‘Knipoog’, sinds 2011 actief als de eerste fotoclub van de vier fotoclubs van PVGE Nuenen, hield afgelopen weekend haar jaarlijkse foto-expositie in het Kwetternest in Nuenen.

Alweer een geslaagd Iers Sessie Festival Nuenen

Zondag 3 november jl. vond het 9de Iers Sessie Festival Nuenen plaats. Na een aarzelende start liepen alle kroegen rond het Park langzaam vol. Het weer zal daar een rol in gespeeld hebben, want eenmaal binnen werden af en toe de kranen boven opengezet. En dat is naar Ierse begrippen precies wat nodig is voor een goede muzikale sfeer.

-advertorial- Roy Donders ontwerpt exclusieve kerstballenlijn in samenwerking met tuincentrum Coppelmans

Stylist, modeontwerper en zanger Roy Donders komt met een eigen kerstballenlijn. De kerstballen, in herkenbare Roy Donders-stijl, zijn vanaf 1 november exclusief verkrijgbaar in alle filialen van tuincentrum Coppelmans.