Juanita is blij dat ze weer kan werken: Bij Het Goed heeft ze werk dat haar past

Kunnen werken is belangrijk, maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er is een hele groep mensen die geen werk vindt of kan houden, omdat ze een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. In Nuenen helpt sociaal werkbedrijf WSD deze groep bij het vinden van werk. Eenmaal aan het werk, ondersteunt WSD hen, zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen. In deze serie portretteren we collega’s die hun plekje gevonden hebben.
                  
05-11-2019, 09:46
Als je graag werkt, maar je lichaam beperkt je, dan ben je soms genoodzaakt om het roer om te gooien. Het overkwam Juanita Martens uit Son & Breugel. Ze reed jaren op de vrachtwagen op het buitenland. Maar van de ene op de andere dag ging dat niet meer. Ze kwam thuis te zitten en stopte met werken. Maar dat was nou net werk dat ze graag deed. We bezoeken Juanita in de nieuwe vestiging van Het Goed in Nuenen. Daar heeft ze met hulp van de gemeente Nuenen en WSD, het sociale werkbedrijf van de gemeente Nuenen, werk als administratief medewerker gevonden. ‘Ik vind het heerlijk om weer aan de slag te zijn!’, vertelt Juanita enthousiast. Ze heeft een lange weg achter de rug van onderzoeken en thuiszitten. ‘In mijn vorige werk ging het niet meer. Mijn lichaam blokkeerde en ik kon niks meer. Mijn werkgever stuurde me ziek naar huis en de eerste gedachte was dat ik een burn-out had. Maar na een traject bij een psycholoog, bleek het dat niet te zijn.’ Lees deze week het interview in De Nuenense Krant.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


MORE LIFE - voor een betere wereld

Eén van onze nieuwe vrienden in Ghana is Juma. Hij verkoopt prachtige, leren tassen op het strand van Greater Accra, naast het resort waar wij vlak voor onze terugreis logeren. Juma is een wijze, al wat oudere rastaman. Hij spreekt een leuk soort Engels en houdt contact met ons via de app, tot wij elkaar weer ontmoeten…

Vogelshow Nuenen druk bezocht

Het afgelopen weekeinde werden in Nuenen de 49ste agglomeratiekampioenschappen gehouden. Dit jaarlijks evenement werd, ondanks het matige weer, druk bezocht en met bijna 500 vogels was het weer een van de grootste tentoonstellingen in de regio.

Fotografie van hoog niveau

Fotoclub ‘Knipoog’, sinds 2011 actief als de eerste fotoclub van de vier fotoclubs van PVGE Nuenen, hield afgelopen weekend haar jaarlijkse foto-expositie in het Kwetternest in Nuenen.

Alweer een geslaagd Iers Sessie Festival Nuenen

Zondag 3 november jl. vond het 9de Iers Sessie Festival Nuenen plaats. Na een aarzelende start liepen alle kroegen rond het Park langzaam vol. Het weer zal daar een rol in gespeeld hebben, want eenmaal binnen werden af en toe de kranen boven opengezet. En dat is naar Ierse begrippen precies wat nodig is voor een goede muzikale sfeer.

-advertorial- Roy Donders ontwerpt exclusieve kerstballenlijn in samenwerking met tuincentrum Coppelmans

Stylist, modeontwerper en zanger Roy Donders komt met een eigen kerstballenlijn. De kerstballen, in herkenbare Roy Donders-stijl, zijn vanaf 1 november exclusief verkrijgbaar in alle filialen van tuincentrum Coppelmans.

Informatiemiddag wonen voor senioren druk bezocht

Dat Nuenen de meest vergrijzende gemeente van Brabant is, mag bekend verondersteld worden. Het uit zich op vele manieren. Er zijn lezingen over testament en levenstestament. Een dementievriendelijk beleid krijgt in Nuenen steeds meer gestalte. Er kwam een verpleeghuis bij. De Nuenense versie van de Nationale Ouderendag was ook dit jaar een groot succes. Seniorenverenigingen PVGE en Senergiek tellen vele leden en organiseren interessante activiteiten. Er is een mantelzorgsteunpunt, er zijn ouderenadviseurs en cliëntondersteuners. Afgelopen woensdag hield PVGE een themamiddag over levensbestendig wonen en hoe dat met technische voorzieningen en ook financieel mogelijk is.