Grand Gala des Princes

De horizon kleurt, de zon gaat langzaam onder als de eerste gasten van het Grand Gala des Princes afgelopen zaterdagavond arriveren bij de Collse Hoeve. De auto’s rijden voor, de heren in smoking en de dames allemaal in het lang, de eerste handen worden geschud en dan is het behoedzaam manoeuvreren langs een haag van druk flitsende paparazzi. De Linda, de Story, de Privé. Ze waren er allemaal.
                  
29-10-2019, 12:04
De tent achter de Collse Hoeve had voor de zesde editie van het Grand Gala des Princes een schitterende metamorfose ondergaan. De 400 gasten, gezeten aan 50 keurig gedekte tafels in een glamorous verlichte zaal, beleefden een spectaculaire opening: een dynamische drumshow, waarin de stokjes na een paar minuten in de handen van de organiserende ‘oud-princen’ terecht kwamen: René Luining, Dick Schoneveld, Hans Wernaart, Vincent Raessens en Hans Kuijten. De drums veranderden in ‘splashing drums. Het podium veranderde in een waar waterspektakel. Livebeelden Dit waterspektakel werd nog eens extra in beeld gebracht door een camera, waarvan de beelden direct live te zien waren op twee ronde beeldschermen links en rechts van het podium. De camera zou de hele avond door de ruimte bewegen, waardoor er voortdurend beelden uit alle hoeken van de zaal te zien waren. Oud-prins Fons Linders liet de drums de drums. Die had naar eigen zeggen, al wat stokjes en vellen kapotgeslagen. Lees deze week het verslag van onze correspondent Elwien Bibbe, met foto's van onze fotograaf Theo van Vijfeijken in De Nuenense Krant.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Zeemansliederen en folkmuziek in Gerwen

Zeemansliederen en Ierse folkmuziek klinken zondagmiddag 3 november in café De Stam in Gerwen. De groep ‘Tres Hombres Shanty Crew’ heeft drie muzikale gezelschappen uitgenodigd voor ‘Café vol Shanties & Meer’ in Gerwen. Het zingen en meezingen van de bekende shantynummers levert een gezellige middag op.

Trombonist Bert Boeren solist in Nuenens Swingtime

Zondagmiddag 3 november is er in de Watermolen van Opwetten weer een spetterend Nuenens Swingtime. De in jazzkringen bekende trombonist Bert Boeren is deze keer onze gastsolist.

Over tandheelkunde in ontwikkelingslanden

We kennen allemaal wel Artsen zonder Grenzen, maar dat er ook tandartsen zijn die in ontwikkelingslanden vrijwillig gaan werken, daar staan we niet zo bij stil.

Opnieuw bijna 500 vogels op vogeltentoonstelling in Nuenen

In het eerste weekeinde van november is het weer vogelshow in Nuenen. Al meer dan 50 jaar is dat een vast gegeven. De leden van VV de Bastaarden hebben opnieuw hard gewerkt om voor elke liefhebber een mooie vogelshow neer te zetten. Met allerlei verschillende vogels in de wedstrijd, is er ook een verkoopklasse waar u direct van de kweker vogels kunt kopen.

Jazz van DRIE tot ZES

Vanaf 3 november is er in het winterseizoen iedere eerste zondag van de maand een jazzmiddag in het paviljoen van Strandbad Enode, Enodedreef 3 in Nuenen.

Geschiedenislezing Eerste Wereldoorlog (vervolg)

Ontdek gisteren, begrijp vandaag. Dat is het motto geweest in oktober van de nationale maand van de geschiedenis 2019 en het zou tegelijkertijd een goede vlag kunnen zijn voor het vervolg op de eerste lezing van de Senergiek geschiedenisgroep over de eerste Wereldoorlog.