Straatnamen

                  
18-10-2019, 10:26
JHR HUGO VAN BERCKELLAAN Deze laan loopt vanaf de Berg in de richting van het Weefhuis. Aan deze laan is de ingang van de openbare bibliotheek, die is gevestigd in een vleugel van het gemeentehuis. De straten rond het gemeentehuis zijn genoemd naar kwartierschouten van Peelland. Jonkheer Hugo van Berckel was kwartierschout van Peelland van 1575 tot 1595. Hij was een familielid van Gerard van Berckel, kwartierschout van Peelland van 1556 tot 1570. De kwartierschout was vanaf de late middeleeuwen de hoogste functionaris in de Meierij van ’s-Hertogenbosch voor een van de vier kwartieren, waaronder Peelland. De kwartierschout had de leiding over zowel het dorpsbestuur als over de rechtspraak. De gemeente Nuenen-Gerwen en de gemeente Nederwetten behoorden tot het kwartier van Peelland.

Foto: Jeanne Meijer/De Nuenense Krant

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


De nieuwste editie van De Nuenense Krant online

Maatschappelijke stage bij Sinterklaashof

De voorbereidingen voor Sinterklaashof (bij Weverkeshof) zijn weer volop aan de gang. Het draaiboek is voor de dag gehaald, planningstools zijn klaargemaakt en mensen worden weer gevraagd (en geronseld) om een rol als Sinterklaas of Piet op zich te nemen of om mee te helpen met de organisatie.

Debuutroman van 19-jarige Samira van de Meulengraaf

Bij Bio-kracht aan de Parkstraat presenteerde Samira van de Meulengraaf (19) afgelopen zaterdag haar roman ‘Wat moet ik zonder jou? Familiegeheimen in de Tweede Wereldoorlog.’ Samira is geboren en getogen op het Eeneind in Nuenen. Ze woont momenteel in Bennekom en studeert communicatie en levenswetenschappen aan de Universiteit van Wageningen. Zes jaar lang heeft ze gewerkt aan haar eerste boek: ‘Het weerspiegelt mijn eigen ontwikkeling naar volwassenheid.’

Alweer een nieuwe voorstelling van de Lindespelers

Na de veelgeprezen voorstelling ‘Het Atelier’, de succesvolle productie van het jeugd theaterlab ‘Oasis’ en de bijdrage aan Cultuur bij de buur, wordt nu weer volop gerepeteerd voor de vierde productie van dit jaar: ‘Momenten van geluk’.

Project Nuenens College ‘Maak de Buren Blij’

Misschien is het een aantal oplettende Nuenenaren al opgevallen. Iedere maandag rond de klok van tien uur gaat een groep leerlingen van Nuenens College de buurt in om schoon te maken. Onder begeleiding van pedagogisch conciërge Sylvia, en met knijpers en vuilniszakken in de hand, zorgen zij ervoor dat de omgeving van de school weer spik en span is.