Debuutroman van 19-jarige Samira van de Meulengraaf

Bij Bio-kracht aan de Parkstraat presenteerde Samira van de Meulengraaf (19) afgelopen zaterdag haar roman ‘Wat moet ik zonder jou? Familiegeheimen in de Tweede Wereldoorlog.’ Samira is geboren en getogen op het Eeneind in Nuenen. Ze woont momenteel in Bennekom en studeert communicatie en levenswetenschappen aan de Universiteit van Wageningen. Zes jaar lang heeft ze gewerkt aan haar eerste boek: ‘Het weerspiegelt mijn eigen ontwikkeling naar volwassenheid.’
                  
15-10-2019, 12:18
De basis voor haar schrijverschap werd gelegd op de Vrije Basisschool in Eindhoven, waar de leerkrachten prachtige verhalen vertelden. ‘Ik werd er altijd helemaal in meegenomen. Het waren typische kinderverhalen, zoals sprookjes en jaarfeestverhalen en daardoor verzon ik ook al jong mijn eigen fantasieverhalen. Ik dacht eigenlijk dat heel het leven één groot verhaal was, waar ik zelf de schepper van was.’ Niet alleen een droom Vanaf het moment dat Samira zelf kon lezen, droomde ze ervan schrijfster te worden. Ze begon met kleine verhaaltjes over een kikker en een vogel, over God en over een meisje dat een paard kreeg. ‘Als ik ze nu herlees, kan ik niet anders dan erom lachen, maar toen ik veel complimenten kreeg van mijn schoolmeester, nadat ik als 11-jarige een verhaal had geschreven over een schoolreisje, groeide het vertrouwen dat het misschien niet alleen bij een droom zou blijven.’ Lees deze week het interview door onze verslaggever Karin van Berkel met Samira in De Nuenense Krant.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Alweer een nieuwe voorstelling van de Lindespelers

Na de veelgeprezen voorstelling ‘Het Atelier’, de succesvolle productie van het jeugd theaterlab ‘Oasis’ en de bijdrage aan Cultuur bij de buur, wordt nu weer volop gerepeteerd voor de vierde productie van dit jaar: ‘Momenten van geluk’.

Project Nuenens College ‘Maak de Buren Blij’

Misschien is het een aantal oplettende Nuenenaren al opgevallen. Iedere maandag rond de klok van tien uur gaat een groep leerlingen van Nuenens College de buurt in om schoon te maken. Onder begeleiding van pedagogisch conciërge Sylvia, en met knijpers en vuilniszakken in de hand, zorgen zij ervoor dat de omgeving van de school weer spik en span is.

VVN Nuenen informeert: Blauwe zone: tot 2½ uur parkeren

We hebben nu een parkeerschijfzone in Nuenen. Wat zijn de regels? In de parkeerschijfzone mag je alleen parkeren langs de blauwe streep. Op andere plaatsen in dit gebied dus niet. Bij het parkeren altijd de parkeerschijf duidelijk zichtbaar achter de voorruit leggen. Je mag geen automaatjes gebruiken die de parkeerschijf regelmatig bijzetten.

De nieuwste editie van De Nuenense Krant online